Nyíregyháza hírei

2014.06.27. 11:19

Aknázzuk ki a megújuló energiákat!

Nyíregyháza - A megújuló energiaforrások, az energiagazdálkodás és az energiahatékonyság témaköre egyre inkább reflektorfénybe került napjainkban.

Nyíregyháza - A megújuló energiaforrások, az energiagazdálkodás és az energiahatékonyság témaköre egyre inkább reflektorfénybe került napjainkban.

Az Európai Unióban 2020-ig 20 százalékkal kívánják csökkenteni az üvegházhatást okozó gázkibocsátás mennyiségét, s ugyanennyivel szeretnék növelni a megújuló energiaforrásokból előállított energia arányát, javítani az energiahatékonyságot.

Az energiaracionalizálás és a megújuló energiaforrások alkalmazásának egyik legnagyobb gátja hazánkban az ismeretek hiánya. Ha tehát az érintett gazdasági szereplők megfelelő információkhoz jutnak, és bekapcsolódnak a programokba, akkor lokális szinten is nagyot léphetünk előre az energiaracionalizás, az energiahatékonysági beruházások terén. A megújuló energiaforrások minél szélesebb körű alkalmazása kiváló eszköz lehet az önkormányzatok számára financiális problémáik megoldására – hangzott el az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség június 27-ei, immár ötödik alkalommal megrendezett Észak-Alföldi Önkormányzati Energia Napon a megyeházán, ahová a régió településvezetői és szakemberei kaptak meghívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!