Nyíregyháza hírei

2014.06.17. 19:00

Csak a tuti lottószámokat titkolná el

Nyíregyháza  - Bárány László, a Master Good Cégcsoport ügyvezetője, a Baromfi Terméktanács elnöke markáns tagja az ország 100 leggazdagabb személyét tömörítő elitnek.

Nyíregyháza  - Bárány László, a Master Good Cégcsoport ügyvezetője, a Baromfi Terméktanács elnöke markáns tagja az ország 100 leggazdagabb személyét tömörítő elitnek.

A Bárány família 100 éve, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája. A tradíciót elindító első generáció a Széchenyi grófok uradalmi baromfitenyésztője volt. Az általa képviselt szakma iránti elkötelezettség, generációról generációra szállt. A cégcsoport jelenlegi sikereinek a kulcsa is ebből az örökségből ered.

– Mekkora presztízst jelent, hogy benne lehet a „százban”?

– Az a tény, hogy benne vagyok a Top 100-ban, egy folyamat része, és én sem egy pillanatnyi eseményként éltem meg. A Master Good Cégcsoport – 100 százalékban családi tulajdonú vállalkozás – a Bárány család tulajdona. Ez a vállalatcsoport teljesítményével már 3 éve bekerült ebbe a kiadványba. Azt sem igazán presztízsként éltem meg, inkább meglepetésként. Tudom, hogy ez a lista és a Top 100-as tagság nem egy objektív, mindenre kiterjedő gazdasági besorolás. Két dolgot latolgattam: az egyik, hogy valóban ott van-e a helye a családunknak ezen a listán – és nem a rangsorban betöltött pozícióra gondolok –, a másik, hogy valóban mennyire objektív a kiválasztás szempontrendszere és milyen egyéb módosító tényezőket, vagy éppen a listáról távol maradókat nem vettek figyelembe. A gazdasági megmérettetésnek ez az eszköze – akárhogy is nézem – csak egy villanásnyi időre irányítja ránk a figyelmet. Egy nap múlva, még inkább egy hét múlva már senkit nem érdekel, marad a mindennapi feladat és felelősség.

– Milyen tényezőkre volt szükség ahhoz, hogy idáig eljusson?

– A családunk üzleti filozófiája több mint 20 éve azonos: beruházni - befektetni - növekedni. Ma már szerencsére nem csak a szakmabeliek, hanem a tágabb értelembe vett újságolvasók is tudják, hogy a Master Good Cégcsoportban rajtam kívül dolgozik még két Bárány: László fiam, aki a Master Good Kft. ügyvezetője és Péter fiam, aki a Baromfi Coop Kft. ügyvezetője, és mindketten a teljes operatív irányításért felelnek. Igazából a kezdeti sikereink folytatásához, sőt, a magasabb sebesség fokozatú átkapcsoláshoz már kellett a két fiam kiemelkedő teljesítménye, úgy is fogalmazhatnék, hogy korszerű, modern gondolkodásmódja is.

KM-LTL

A teljes interjú a Kelet-Magyarország 2014. június 17-i számában olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!