Nyíregyháza hírei

2014.08.18. 11:31

Földhöz csapódott egy vitorlázórepülő Nyíregyházán

Nyíregyháza - A kórházba szállított gerincsérültek állapota stabil.

Nyíregyháza - A kórházba szállított gerincsérültek állapota stabil.

Felszállás közben földhöz csapódott egy vitorlázó repülőgép a nyíregyházi repülőtéren vasárnap kora este. A motor nélküli gépben ketten utaztak - egy 54 éves férfi és az 52 éves nő - őket a mentők kórházba szállították. A balesethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották – tudatta a katasztrófavédelem sajtószolgálata.

Dóka Imre tűzoltó zászlós lapunk érdeklődésére elmondta: a kivonuló egységeknek elsősorban helyszín-biztosítási feladata volt, a vitorlázó nem tört össze, így a sérülteket a mentők ki tudták emelni a gépből.

Dr. Pápai György az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi regionális orvosigazgatója hozzátette, a kollégái gerincsérülteket láttak el, őket kórházba vitték. A repülősök állapota stabil, de sérülésük potenciálisan nyolc napon túl gyógyulónak számít.

A rendőrségi vizsgálat az MRFK közlekedésrendészeti osztályának bevonásával még az esti órákban is tartott – tudtuk meg a helyszínen tartózkodó Fülöp Gergely rendőr őrnagytól.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!