Nyíregyháza hírei

2014.09.30. 20:11

Benedek Elek Falat avattak Kálmánházán

Kálmánháza  - A magyar népmese napjáról és Benedek Elek 155. születésnapjáról emlékeztek meg a Kálmánházi Benedek Elek Általános Iskola tanulói.

Kálmánháza  - A magyar népmese napjáról és Benedek Elek 155. születésnapjáról emlékeztek meg a Kálmánházi Benedek Elek Általános Iskola tanulói. Délelőtt az alsó tagozatos gyermekek mesevetítéssel egybekötött játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat, míg a felső tagozatosok a nagy mesemondó életéből összeállított totót töltötték ki. Gajdosné Májer Zita igazgatónő köszöntőjében kiemelte, hogy Benedek Elek sajátos egyéni írásmódjával, szellemiségével nagyszerű örökséget hagyott ránk. Legyenek büszkék arra a tanulók, hogy „benedekelekes” diákok, és táplálkozzanak abból a gyökerekből, amelyet ez az iskola átitat és nyújt nekik.

Az ünnepi beszéd után két nyolcadikos tanuló megkoszorúzta a névadó domborművét. Az ünnepi alkalomra Palcsu-Doktor Angéla, Tóthné Baráth Erzsébet és Pintér József pedagógusok egy csodálatos Benedek Elek Fallal ajándékozták meg a gyermekeket. Hagyományt teremtve Bányász Dezső kertépítő felajánlását egy facsemetét ültettek az iskola udvarára. A program zárásaként valamennyien megtekintették a Benedek Elek életét és munkásságát bemutató kiállítást, mely Kertészné Bánszki Erika tanárnő keze munkáját dicséri.

- Faragóné Mátrai Zsuzsa

igazgató helyettes

Kálmánházi Benedek Elek Általános Iskola -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!