Nyíregyháza hírei

2014.09.28. 11:43

Ha nem melegszik a radiátor

Nyíregyháza - Csokorba gyűjtöttük a fűtési szezonkezdéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Nyíregyháza - Csokorba gyűjtöttük a fűtési szezonkezdéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.Szeptember közepén elkezdődött a fűtési szezon, ettől az időponttól a nyírtávhős lakóközösségek közös képviselőiken keresztül, írásban igényelhetik a fűtési szolgáltatás beindítását.

Érdemes ellenőrizni a termosztatikus szelepek állapotát, ha rendellenes működés tapasztalunk, jelezzük a szolgáltatásfelügyeletnek a 42/451-644 telefonszámon!

Légtelenítés: nem ördöngösség

Ha a fűtés indításakor vagy folyamatos üzemeltetés esetén a radiátor zajosan működik, vízcsobogáshangot hallat, az azt jelenti, hogy levegő van a rendszerben. Ennek következtében az üzemeltetés sem lesz megfelelő: részben vagy teljes egészében hideg marad a radiátor teljesen nyitott szelepállás mellett is. A jelenség általában csak egy-egy radiátornál fordul elő, nem a lakás összes fűtőtestjénél.

– Kiküszöbölése egyszerűen, a légtelenítő berendezések használatával oldható meg. Javasolt, hogy az azonos felszálló vezetéken lévő fűtőtesteket egyszerre, nyitott termosztatikus szelepállásnál légtelenítsük.

Ha nem zajos a radiátor működése, de nyitott szelepállásoknál sem melegszik megfelelően, akkor valószínűleg elöregedett, vízköves a fűtőtest, ilyen esetben a tulajdonosnak kell gondoskodnia megfelelő karbantartásról – nyilatkozta Krakompergerné Varga Tímea, a Nyírtávhő Kft. sajtósa.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!