Nyíregyháza hírei

2014.09.10. 13:32

Mókásan, de hasznosan

Nyíregyháza - A környezetvédelmi napon játékosan hívják fel a figyelmet a hulladékgyűjtés fontosságára.

Nyíregyháza - A környezetvédelmi napon játékosan hívják fel a figyelmet a hulladékgyűjtés fontosságára.

Hetedik alkalommal szervezik meg a Szelektív szombat elnevezésű környezetvédelmi családi napot, Nyíregyházán szeptember 13-án, a Kossuth téren. A reggel 9 órától kezdődő vetélkedősorozatra családokat várnak a szervezők.

A cél ezúttal is az, hogy játékos formában hívják fel a résztvevők figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, valamint annak helyes gyakorlatára. A játékok közben ajándékokkal is gazdagodhatnak a résztvevők.

A legügyesebb család nyereménye egy notebook lesz, a második helyezett jutalma egy wellness hétvége, a harmadik helyezett pedig kerékpár­u­talványt vihet haza. Emellett sportszer- és játékszerutalványokkal díjazzák azokat az iskolákat és óvodákat is, akik a legtöbb családot mozgósítják. Senki sem marad ajándék nélkül, ugyanis a résztvevőknek apróbb meglepetéssel teszik emlékezetesebbé a napot. A tanulságos és gyakorlatias játékok mellett lufis bohóc, arcfestő, kukás-konténeres autóbemutató várja a jelenlévőket. A hulladékok újrahasznosításának egyik példájaként a kilátogatók a hulladékokból ékszereket és sok-sok érdekes használati tárgyat is készíthetnek. A játékokra nevezni a helyszínen lehet 9 és 14.30 óra között.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!