Nyíregyháza hírei

2014.10.24. 13:47

A felén már túl vannak, de a neheze még most jön

Nyíregyháza - A 17 kamionból álló szállítmány 9-dik járművéről rakodtak le a Dunapack nyíregyházi gyárában péntek délelőtt.

Nyíregyháza - A 17 kamionból álló szállítmány 9-dik járművéről rakodtak le a Dunapack nyíregyházi gyárában péntek délelőtt. Az olasz mérnökök irányítása mellett érkezik az a flexografikus nyomdagépsor, amivel nagyméretű dobozok nyomtatását tudják megoldani. A beruházás összege 1,7 milliárd forint. A gépsor telepítése ebben a gyárban innovációs ugrást jelenthet, és a szakemberek szerint 2 hét múlva már elkezdődhet a próbaüzem.

A szállítmány legnagyobb darabaj, egy 15 tonnás egység már a helyén van, egy 10 tonna körüli egységet pénteken vettek le a kamionról. Aligha hihető, de a rakodás egyik kulcsa a kétágú létra, ugyanis a gépek mérete akkora, hogy csak létráról lehet megnézni és felkötni az emelési pontokat. Amikor a 70 tonnás daru megemeli a rakományt, a kamion lassan kigurul alóla, és úgy teszik óvatosan a földre, ahonnan villás targonca viszi be a csarnokba.

Az egész műveletsornak külön logisztikája van, hiszen nem mindig egyezik az érkezési és a beszerelési sorrend.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!