Nyíregyháza hírei

2014.10.09. 11:30

A mosoly is tiltólistán volt Balázs egyik forgatásán

Nyíregyháza - A nyíregyházi kaszkadőr egy saját videó forgatása előtt áll, ami ajtót nyithat neki több külföldi munkára.

Nyíregyháza - A nyíregyházi kaszkadőr egy saját videó forgatása előtt áll, ami ajtót nyithat neki több külföldi munkára.

– Itt például Kamarás Ivánnal hülyéskedünk egy forgatás szünetében, ezen meg katona vagyok – lapozgat a telefonja fotógalériájában Tóth Balázs, s előkerülnek olasz és japán reklámforgatásokon, valamint kaszkadőr show-n készült képek is.


Tóth Balázs: Megrázó volt, ahogy a sírhoz vonszolták az embereket, és a közöny is, amivel a tiszt meghúzta a ravaszt.


Na, ezzel elmegy legalább húsz perc, mert egyik jobb, mint a másik, sőt, egy, az etyeki filmgyárban készített videót is megnézünk, amin egy lerobbant épületből, lángolva rohan ki a fiatal nyíregyházi kaszkadőr-dublőr.

Éjféli ebéd

– Legutóbb nem beszélhettem róla, de januárban részt vettem egy külföldi horrorfilm forgatásán. Éjszakai munka volt, éppen az éjféli ebéd után beszélgettünk a többiekkel, amikor odajött hozzám egy barátom, hogy a stáb valószínűleg engem keres. Azt hittem, hogy elrontottam valamit (nagyon szigorúak voltak a szabályok, például felvétel alatt még mosolyogni sem lehetett, nemhogy nevetni), de kiderült, hogy színészi feladatot kapok.

– Egyetlen jelenet volt az egész, ordítanom kellett, míg egy kislány – aki hozzám hasonlóan Gulyás Kiss Zoltán csapatában kaszkadőr – futás közben rám ugrik és halálra harapdál – meséli átéléssel Balázs, akinek nemrég nemcsak testi, lelki­erejét is próbára tették egy forgatás során.

– Német SS-tisztet játszottam. Egy idős bácsit kellett a tömegsírhoz rángatnom, közben meztelenre vetkőztetnem. Amikor odaértünk a széléhez, egy másik társam belelőtte a gödörbe. Megrázó volt, ahogy a sírhoz vonszolták az embereket, és az a közöny is, amivel a tiszt meghúzta a ravaszt – komorodik el egy pillanatra, de azonnal visszakúszik a mosoly az arcára, ahogy a terveiről kérdezem.

Extrém mutatványok

– Reményeim szerint hamarosan elkezdjük forgatni a saját videómat. Sikerült szponzorokat találni, már a stáb is összeállt. Ez egy komplex anyag lesz autós gázolással és mindenféle extrém mutatvánnyal, egyfajta szakmai önéletrajz, amit talán külföldön is könnyebben megértenek és értékelnek majd – sóhajt nagyot Balázs. Hozzáteszi: szerencsés, hiszen az alkata kiemeli a kaszkadőrök és dublőrök sorából, akik szinte kivétel nélkül alacsonyabbak nála.

– Nem vagyok ügyesebb a többieknél, de úgy érzem, nagyobb bennem az akaraterő, mint az átlagemberekben – jegyzi meg a nyíregyházi fiú, aki azt is elárulja: gőzerővel gyakorolja a lovas számokat, hogy mire a forgatáson ehhez a részhez érnek, maximális magabiztossággal üljön a nyeregben.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!