Nyíregyháza hírei

2014.10.02. 15:06

Lombhullató szüret az óvodában

Nyíregyháza - Kerekre nyílt szemekkel figyelték a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézmény apróságai, ahogy a must préseléshez készültek a felnőttek.

Nyíregyháza - Kerekre nyílt szemekkel figyelték a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézmény apróságai, ahogy a must préseléshez készültek a felnőttek. Korábban kirándultak, majd megtudták hogyan szedjük az almát, szőlőt. Csütörtökön már több dolgot megtudtak az őszi gyümölcs betakarításáról és felhasználásáról. Saját maguk tekerhették a daráló karját, és a présből csöndben csordogált az édes must. Egy másik helyen kukoricát morzsolhattak az apró kezecskék vagy napraforgót bugáztak. A szabadtéri rendezvények mellett bent mesejátékot adtak elő, aminek végén a kisegérke segítségével sikerült kihúzni a földből a répát. A hagyományőrző hét során a kicsik régi idők játékait is megismerték, a saját készítésű finomságokat mindenki megkóstolhatta. Az őszi vásárból befolyt adományokkal pedig a játékokat bővítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!