Nyíregyháza hírei

2014.11.10. 17:45

Megkezdődött a téli időszámítás a Magyar Közútnál

Nyíregyháza - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. – az Országos Közutak Kezelési Szabályzatának előírásai szerint – minden évben november 10-én áll át a jövő év március közepéig tartó téli üzemmódba.

Nyíregyháza - A Magyar Közút Nonprofit Zrt. – az Országos Közutak Kezelési Szabályzatának előírásai szerint – minden évben november 10-én áll át a jövő év március közepéig tartó téli üzemmódba. Bár a tavaszias novemberi időjárás miatt még nincs szükség beavatkozásra, a társaság mind a 93 mérnökségén lezajlottak a gépszemlék. A következő hónapokra, időszakosan több mint 530 fővel növelte munkavállalóinak számát a közútkezelő, így – velük együtt – közel 4500-an dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban közvetlenül a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján.

- Rendbe tettük és beüzemeltük a speciálisan téli feladatokat ellátó gépeinket, téli felszereléssel láttuk el univerzális járműveinket – jelentette be Szamos István hétfőn, a hagyományos megyei télindító sajtótájékoztatón. A Magyar Közút megyei igazgatója szólt téli időszakban használt gépparkról és az idén beszerzett új munkagépekről, a téli védekezési és elhárítási munkák ütemezéséről is, illetve hasznos tanácsokat adott a közlekedőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!