Nyíregyháza hírei

2015.02.02. 08:42

Jubileumi gálával nyitott a táncfarsang

Nyíregyháza - A fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő 4 for Dance telt házas gálaműsorával kezdődött el az idei táncfarsang a Móricz Zsigmond Színházban.

Nyíregyháza - A fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő 4 for Dance telt házas gálaműsorával kezdődött el az idei táncfarsang a Móricz Zsigmond Színházban.

A színházban egész héten tart a táncfarsang

A Móricz Zsigmond Színház ebben az évben is megrendezi a táncfarsangot, február 2–7. között a közönség összesen még hét előadást láthat a nagyszínpadon, a Krúdy Kamarában és a MŰvész Stúdióban.

A nyitóelőadást vasárnap rendezték: a fennállásának tízéves évfordulóját ünneplő 4 for Dance gálaműsora telt ház előtt zajlott. A Nagyvárad Táncegyüttes legújabb produkciója, a Pomádé király új ruhája felhőtlen szórakozást ígér minden korosztálynak, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az együttes másik előadása, a Nagyvárosi bujdosók egyszerre szól azokról az örök értékekről és azokról a személyiségekről, amelyek/akik évszázadokon át meghatározói voltak a Kárpát-medence szellemiségének.

A Móricz Zsigmond Színház a Seherezádét mutatja be. Az előadás csodás mese Bagdadról, a béke városáról, elképesztő tengeri kalandokról, a rettenetes Rokh madárról, szerelemről, csalódásról. Ezeregy éjszakán keresztül szövi szavakból, táncból, zenéből a mesét, szebbnél szebb történeteket öltve egymásba: távoli tájakon megesett csodás kalandokat tárva a szultán elé.

A GNM Színitanoda „Én, Lónyai Erzsébet” című ven­dégjátékát a múlt századi magyar líra kiemelkedő mestere, Weöres Sándor teremtette hajdani költő-hősnő, Lónyai Erzsébet, azaz Psyché alakja ihlette. Barkóczi Bea jubileumi előadása a több ezer éves ázsiai színház gyökereihez vezeti vissza a közönséget, Szabó Réka egyszemélyes produkciója pedig személyes leltár, amelyben „mesésen” mutatja be egy 44 éves nő, anya, művész életének számvetését.

KM

A táncfarsang részletes programja

Február 2., 14. óra, Krúdy Kamara

Pomédé király új ruhája – a Nagyvárad táncegyüttes vendégjátéka

Február 3., 10 óra, MŰvész Stúdió

Seherezádé – a Móricz Zsigmond Színház előadása

Február 3., 19 óra, nagyszínpad

Nagyvárosi bujdosók – a Nagyvárad Táncegyüttes vendégjátéka

Február 4., 19 óra, Krúdy Kamara

Móricz Zsigmond tündérmezején – a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola táncestje

Február 5., 19 óra, Krúdy Kamara

Én, Lónyai Erzsébet (Weöres-etűdök) – a GNM Színitanoda vendégjátéka

Február 6., 19 óra, Krúdy Kamara

Táncoló istenek – isteni táncok – Barkóczi Bea estje

Február 7., 19 óra, Krúdy Kamara

Apropó – ez mind én leszek egykor – Szabó Réka szólója, a Tünet együttes vendégjátéka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!