Nyíregyháza hírei

2015.04.28. 14:06

Ausztria nagykövetét fogadták Nyíregyházán

Nyíregyháza - Intézményeket, osztrák érdekeltségű cégeket is felkeresett dr. Ralph Scheide.

Nyíregyháza - Intézményeket, osztrák érdekeltségű cégeket is felkeresett dr. Ralph Scheide.

Mindössze három hónappal a beiktatását követően Nyíregyházára látogatott kedden dr. Ralph Scheide, az Osztrák Köztársaság magyarországi nagykövete. Mint mondta: hazája és Magyarország a nagy európai közösségen belül is külön kapcsolatépítésben érdekelt.

– Magyarország uniós és schengeni határ, szomszédos Ukrajnával, ahol szemtanúi lehetünk olyan háborúnak, amelyet el sem tudtunk képzelni korábban. Ilyen helyzetben nagyon fontos a párbeszéd, a folyamatos egyeztetés, többek között ezért is szerettem volna személyes benyomásokat szerezni a leginkább érintett keleti térségben – indokolta látogatását a nagykövet a sajtó képviselőinek Nyíregyháza Polgármesteri Hivatalában.

A helyszín nem véletlen, hiszen a városháza ad otthont Ausztria Tiszteletbeli Konzulátusának. Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, Nyíregyháza osztrák városokkal kialakított együttműködése a gazdasági, üzleti partnerek találkozásához is jó alapot teremt.


Az osztrák nagykövet meglátogatta a Dunapack nyíregyházi gyárát:


A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 29-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!