Nyíregyháza hírei

2015.04.07. 13:15

Már beadhatóak a kérelmek

Nyíregyháza - Ami fontos: a kérelmek benyújtásának határideje május 15-e.

Nyíregyháza - Ami fontos: a kérelmek benyújtásának határideje május 15-e.A hónap elején megkezdődött az egységes kérelmek benyújtásának időszaka, amelynek keretében a magyar gazdák több mint 30- féle agrártámogatást igényelhetnek.

Egészséges élelmiszer

A gazdálkodók mintegy 400 milliárd forintnyi összeghez juthatnak hozzá, ami segíti őket a termelésben illetve abban, hogy egészséges, jó minőségű magyar élelmiszer kerüljön a családok asztalára.

A kérelmek a Mezőgazdaság és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elektronikus felületén, ügyfélkapun keresztül nyújthatók be. Az egységes kérelem benyújtása során a gazdáknak több újdonsággal is meg kell ismerkedniük, például a zöldítéssel, illetve a fiatal gazdák közvetlen támogatásának lehetőségével.

A benyújtási határidő május 15-e. Ez azért fontos, mert csak a határidő betartásával fizethető ki az októberi előleg. Bár az unió lehetővé tette, hogy egy hónappal meghosszabbítható legyen a benyújtási határidő, de ez veszélyeztetné az októberi előlegkifizetést, ezért az MVH az eredeti benyújtási határidő betartására hívta fel a gazdákat – tájékoztatta lapunkat a Földművelésügyi Minisztérium sajtóosztálya.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!