Ünnep

2022.12.02. 22:18

Díszeket várnak a Sándor-palota karácsonyfájára

A Sándor-palota története során először várja határon innen és túlról érkező karácsonyi díszeket december 13-ig.

Budapest, 2022. január 11. A Nemzeti Hauszmann Program keretében megújult Habsburg-kapu, amely a Budavári Palota századfordulós bõvítésekor létesült és Hauszmann Alajos építész, Jungfer Gyula díszmûkovács, Senyei Károly és Donáth Gyula szobrászok egykori alkotása. Háttérben a Sándor-palota, Magyarország köztársasági elnökének rezidenciája. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Balaton József

Felhívást tett közzé Novák Katalin államfő hivatala: díszeket várnak a Sándor-palota karácsonyfájához, amely a Szent György téren kap majd helyet.

"Elérkeztünk advent második vasárnapjához, ebben az időszakban nemcsak szívünkben készülünk az ünnepekre, hanem otthonunkat is díszbe öltöztetjük. Így tesz a Sándor-palota is, mely története során először várja határon innen és túlról érkező karácsonyi díszeket" - olvasható a sandorpalota.hu oldalon közzétett felhívásban.

A Sándor-palotában december 13-ig várják a díszeket, amelyeket személyesen is el lehet vinni vagy postán lehet elküldeni a hivatal címére (Sándor-palota, 1014 Budapest, Szent György tér 1.).

Novák Katalin köztársasági elnök a kezdeményezéssel azt szeretné, hogy közösen díszítsük fel a palota karácsonyfáját.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában