Érdekek

2022.12.31. 13:38

Hollik István: 2022 legsúlyosabb kérdéseiben a dollárbaloldal ismét nem a magyarok oldalára állt

2022-ben ismét megtapasztalhattuk, hogy a Magyarországot érintő legsúlyosabb kérdésekben a dollárbaloldal nem a magyarok oldalára állt – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.

Hollik István, a KDNP képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Hollik István az MTI-hez eljuttatott videóüzenetében közölte: 

Márki-Zay Péter, "a dollárbaloldal bukott miniszterelnök-jelöltje kikotyogta, hogy a teljes kampányukat külföldről finanszírozták". Az állami támogatás háromszorosát, hárommilliárd forintot kaptak, ami az elmúlt 30 év legnagyobb külföldi befolyásolási kísérlete

 – fűzte hozzá.

Az is világos, hogy a dollárbaloldal ezért a pénzért nem a magyarok érdekeit képviseli, hanem megbízóik utasításait teljesítik – hangsúlyozta. 

Hollik István erre 

példaként említette az "elhibázott brüsszeli szankciókat", majd jelezte, hogy azok "fordítva sültek el": energiaválságot és szankciós inflációt okoztak. A baloldal ennek ellenére a mai napig kiáll a szankciók mellett és támogatja azokat

 – mondta.

A kormánypárti politikus szavai szerint a "dollárbaloldal" azt is megpróbálta elérni, hogy Magyarország ne jusson hozzá az őt megillető uniós forrásokhoz. 

A "dollárbaloldal" támogatott egy olyan európai parlamenti javaslatot, amelyben a baloldali többségű EP arra próbálta meg rávenni az Európai Bizottságot, hogy "politikai zsarolásként" ne fizessék ki e forrásokat 

– részletezte.

Hollik István emlékeztetett arra is, hogy "Gyurcsányné árnyékminisztere" Molnár Csaba és a momentumos Cseh Katalin "még előterjesztői is voltak ennek a szégyenteljes javaslatnak". Álláspontja szerint míg ők a források visszatartásán dolgoztak, valójában a pedagógus-béremelésekre mondtak nemet.

A Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte, 

"szerencsére politikájuk nem vezetett sikerre", hiszen a magyar kormány és az EB konstruktív tárgyalásokom fontos lépéseket tett annak irányába, hogy ezek a források "megérkezhessenek végre Magyarországra".

A "dollárbaloldallal ellentétben 

a Fidesz-KDNP számára továbbra is Magyarország az első"

 - hangoztatta, majd úgy fogalmazott: 

"tudjuk, hogy nehéz év áll előttünk ezért minden erőnkkel Magyarország érdekeiért fogunk harcolni 2023-ban is".


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában