Mikroadományok

2023.11.20. 06:08

Tordai Csaba a legbelső bizalmi kör tagja a baloldalon (videó)

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy Karácsony és Gyurcsány bizalmi embere már a 2010-es kormányváltás átadás-átvételi folyamatának is fontos szereplője volt.

MW

Tordai Csaba a Városháza eladása ügyében tartott vizsgálóbizottsági ülésen 2022. január 3-án

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Amikor 2010. május 31-én a későbbi tárcavezető, Navracsics Tibor besétált a Bajnai-kormány Miniszterelnöki Hivatalának épületébe, akkor a kancelláriát vezető Molnár Csaba irodájában mások mellett Tordai Csaba fogadta őt – derül ki a Heti Válasz által az eseményről készített videóból (4:18-tól látható a szóban forgó részlet). 

A jogász végzettségű Tordai jelenleg Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, és a főpolgármester körül kirobbant mikroadományos botrány egyik főszereplője, ugyanis az ő irodájában hamisíthattak meg több, az adománygyűjtés körülményeiről szóló jegyzőkönyvet.

Tordairól bár köztudott, hogy főosztályvezetői, államtitkári pozíciókat viselt a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányokban, ám egy olyan kényes tárgyalásban való részvétel, mint amilyen a minisztériumok átadás-átvételének a folyamata, azt felételezi, hogy Tordai a legbelső bizalmi kör tagja a baloldalon – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet cikke

Tordai politikai karrierje a 2010-es években inkább lefelé ívelt, 2019-től azonban Karácsony Gergely főpolgármester jogi főtanácsadója lett. Bajnai Gordon a Városháza-gate botránya során az egyik hangfelvételen azt mondta beszélgetőtársainak Tordairól, hogy ő ajánlotta be Karácsonyhoz, illetve azt is hangsúlyozta, hogy „két ember üzemelteti ma a fővárost, Tordai Csaba az egyik”. (Érdekesség, hogy a Bajnai által említett két ember közül a másik is a Heti Válasz 2010-es videójában szerepel, Kiss Ambruss főpolgármester-helyettes a felvételeken Kiss Péter MSZP-s miniszter jobbkezeként bukkant fel.)

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában