48 perc

2023.12.08. 07:27

David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik (videó)

Fogy a levegő a korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb Karácsony Gergely főpolgármester körül, aki a ciklus végén "belehúzott a városfejlesztésbe", hiszen a napokban átadott egy zebrát - hangzott el a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című közéleti háttérműsorban az M1 aktuális csatornán csütörtök este. Lánczi Tamás vendégei egyetértettek abban, hogy a kormányt folyton kritizáló amerikai nagykövet egy "ideejtőernyőzött" politikai aktivista.

MW

David Pressman USA nagykövet a pécsi belvárosban

Forrás: Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Ezúttal ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég tanácsadója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Pócza István, a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője volt a meghívott az adásban.

A hirado.hu beszámolója szerint a házigazda felidézte, hogy „páros lábbal szállt bele Magyarországba” David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki hamis kritikát megfogalmazva azt állította, hogy antiszemita üzenete van a kormány által kihelyezett plakátoknak.

Lánczi Tamás a kritikák abszurditását érzékeltetve arra is emlékeztetett, hogy 

az izraeli labdarúgó-válogatott selejtező mérkőzéseit hazánkban tartják, mivel a zsidó állam nemzeti csapata több száz ország közül Magyarországot találta a legbiztonságosabb helyszínnek. Ráadásul zsidó és izraeli filmfesztiválnak is otthont ad a magyar főváros.

Miért került elő megint az antiszemita kártya?

– vetette fel a kérdést.

Mráz Ágoston Sámuel azt mondta, hogy David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik.

Mögötte demokrata liberális körök állnak az Egyesült Államokban, és amikor a Soros-birodalomban generációváltás volt, akkor a The Wall Street Journal megírta, hogy Soros György a legnagyobb támogatója a Demokrata Pártnak, tehát nem az antiszemitizmus fájt David Pressmannek, hanem Soros György fiának felbukkanása a magyar kormányzati kommunikációban

– jelentette ki az elemző.

Pócza István kiemelte, 

az viszont nem jelenik meg a nyugati sajtóban, hogy egyre erősödő antiszemita mozgalom van kialakulóban a Nyugaton.

Felidézte, hogy volt egy amerikai kollégájuk, akit amikor körbevezettek Budapesten, meglepődve tapasztalta, hogy hamisak azok a hazánkkal kapcsolatos vádak, amelyeket a CNN-en hallott.

Ő egy ejtőernyős karrierdiplomata

– fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán. Hozzátette: „az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) sokkal hitelesebb entitás ebből a szempontból, mint az ideejtőernyőzött karrierpolitikus David Pressman”.

Az EMIH az elmúlt években rendszeresen hangoztatta, hogy a térségben, a régióban az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország

– tette hozzá az alkotmányjogász.

Mráz Ágoston Sámuel közölte: 

„a guruló dollárok a legjobb példa rá, hogy ők kormányváltást akarnak, lehet, hogy az antiszemitizmus reflexszerűen jutott eszébe a nagykövetnek, és maga sem gondolta komolyan”.

Megjegyezte, megszokásból gyűjtik azokat a vádakat, amelyekkel szerintük le lehet járatni a magyar kormányt.

Azt gondolják, ha lejáratják a magyar kormányt, közelebb kerülnek a kormányváltáshoz, holott tizenhárom éve csak egyre messzebb kerülnek tőle

– tette hozzá a Nézőpont Intézet vezetője.

Lánczi Tamás Karácsony Gergelyék városfejlesztői érdemeit úgy összegezte: 

„több mint négy év után felavatnak egy zebrát, de volt itt már közterületi vécéavatás is”.

Pócza István szerint azért kommunikálták ilyen hangsúlyosan, egyenesen a főpolgármester közösségi oldalán a zebraavatást, mert így akarták elfedni a múlt heti bakit, amikor a havas Andrássy úton mosolyogva szelfizett a főpolgármester, miközben az alig három centiméteres hó teljesen megbénította a közlekedést.

Fogy a levegő Karácsony Gergely körül

– állapította meg Mráz Ágoston Sámuel, aki szerint a sajtó által feltárt korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb a főpolgármester. 

Az ideges politikusok szeretnek pótcselekvésekbe menekülni, hogy úgy tegyenek, mintha nyugodtak lennének

– jegyezte meg.

Terítékre került az is, hogy a kormány megállapodott egy katari ingatlanfejlesztővel, és nagyjából hatmilliárd dollár értékben új millenniumi városközpont épülhet Budapesten, ám a baloldalon már beindult a projekttel kapcsolatos negatív kommunikáció. Karácsony Gergely kikelt magából, és hevesen ellenzi a beruházást – mondta.

Mráz Ágoston Sámuel szerint lakóingatlanokra szükség van, és a csok és a csok plusz programokkal a kormány támogatja az emberek otthonteremtési szándékát.

Ifj. Lomnici Zoltán kifejtette, nálunk pont a nyugatpárti politikusok, a piacgazdaság felkent hívei ellenzik, hogy olyan modern felhőkarcoló épüljön, amilyet számos nagy világvárosban láthatunk.

Emlékszem, amikor 2019 előtt mentek ki a Városligetet védő aktivisták, akik lepusztult szocialista romokat védtek, teljesen elvadult környezet volt, most bárki, ha kisétál, láthatja, hogy ahhoz képes paradicsomi állapotok vannak

– idézte fel Lánczi Tamás a pár évvel ezelőtti eseményeket, amikor Karácsonyék a Városliget újjászületését is meg akarták akadályozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában