Gyanús cégeladás

2024.03.18. 11:22

Már négy gyanúsítottja van a 24.hu tulajdonosához köthető büntetőeljárásnak

A gyanú szerint Varga Zoltán és társai egy cégeladással kárt okozhattak az Európai Unió költségvetésének – írja a Magyar Nemzet.

MW

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezetője

Forrás: Origo

Egy negyedik gyanúsítottat is kihallgatott a közelmúltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) abban az eljárásban, amely a 24.hu portált is működtető Central Médiacsoport tulajdonosához, Varga Zoltánhoz köthető – értesült a Magyar Nemzet.

Az ügyben 2022-ben költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a NAV, az okozott kár pedig a félmilliárd forintot is meghaladhatja.

A korábban már megjelent információk szerint az adóhatóság azt feltételezi, hogy az egykoron Vargához köthető, lényegében uniós pénzből megalapított Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek pár évvel ezelőtti eladásával kár érhette az Európai Unió költségvetését.

Varga Zoltán az eljárás kezdete óta állítja, hogy nem követett el semmilyen bűncselekményt és a NAV alaptalanul gyanúsítja.

A további részletekért kattintson.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában