Szponzorált tartalom

2020.11.10. 09:02

Még mindig népszerű a babaváró hitel!

A babaváró hitelt igénylő párok száma mára meghaladta a 100.000-et, a bankok pedig összesen 784 milliárd forintot folyósítottak.

Loving Parents Holding Newborn Baby At Home In Loft Apartment

A kamatmentesség már a párok harmadánál garantált, mivel 33.000 esetben gyermek is született, vagy már úton van, ráadásul már 600 olyan pár van, akik a második gyermekük születése után is igényelhetik az állami támogatást, ami 30%-os mentességet jelent a tőketartozás alól, huszonnégy esetben pedig az állam a teljes, ki nem fizetett adósságot eltörölte, ami az után lehetséges, hogy a házaspárnak megszületett a harmadik gyermeke is.

Készült egy felmérés is a Magyar Nemzeti Bank által, amelyből kiderült, hogy a kérelmezők közel háromnegyede a babaváró hitel legalább egy részét ingatlanvásárlásra, illetve felújításra fordította, ezen kívül további népszerű felhasználási lehetőség volt az adósságok törlesztése. Természetesen ezeken túl más hitelcélok is elképzelhetőek, hiszen a babaváró hitel esetében nem kell megadni a hitelcélt, így például remek ötlet a befektetés, a vállalkozás indítása, vagy akár egyszerűen a megtakarításként való kezelés is.

Nem véletlenül népszerű a babaváró hitel, hiszen számtalan jó tulajdonsága és előnyei közül kiemelkedik, hogy akár 10 millió forint kamatmentes hitelre is szert lehet tenni az igénylésével, és ez az összeg a gyermekek születésének megfelelő ütemezésével akár teljes egészében támogatássá alakítható, azaz egyáltalán nem kell visszafizetni belőle semmit a bank felé, mivel az állam a harmadik gyermek születése után kifizeti a teljes tőketartozást. Lényeges azonban az is, hogy ha ez nem történik meg, akkor is maximum 50.000 forint lehet a havi törlesztőrészlet, ami egy átlagos keresetű családnak sem okoz hatalmas problémákat.

Jelenleg ráadásul tovább egyszerűsödtek a babaváró hitel feltételei is a koronavírus miatti veszélyhelyzet kapcsán. A rendeletmódosítás június közepén lépett hatályba, aminek köszönhetően egyszerűbbé vált az igénylés az elváltak és az özvegyek számára, emellett könnyebb lett a három éves TB jogviszony teljesítése is.

Ha babaváró hitelt szeretnél igényelni, több banknál is megteheted, és érdemes alaposan megfontolnod, hogy hová fordulsz, mivel akadnak különbségek. A www.akolcson.hu címen elérhető honlapon összehasonlíthatod az ajánlatokat, és ha megvan a kiválasztott, indítsd el az igénylést online!

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában