Sport

2011.07.11. 19:25

Porkoláb Péter a 7. lett a Drift Európa bajnokságon

Presov - MX Maximum Energy Drift versenyzője, Porkoláb Péter is részt vett Presovban a múlt heti Drift Európabajnokságon.

Presov - MX Maximum Energy Drift versenyzője, Porkoláb Péter is részt vett Presovban a múlt heti Drift Európabajnokságon.Július 1-3-án rendezték meg Szlovákiában, Presovban (Eperjesen) a Drift Európa bajnokság (King Of Europe) harmadik fordulóját.

Nagy nevezői létszám alakult ki, ahol képviselték magukat franciák, olaszok, lengyelek, szlovákok, románok és nem utolsó sorban mi, magyarok is.

Az előrejelzés nem jósolt túl jó időt, ami sajnos be is következett. Péntek reggel 10 órakor megindult a magyar különítmény.

Porkoláb Péter elégedett

- Délután szárazon folyt az edzés, ahol sikerült egy féltengelyt a 2. körömbe elszakítanom. A gyors szervizemnek köszönhetően 15 perc alatt sikerült kicserélni, és már folytattam is az edzést. Szombat reggelre megérkezett, amit megjósoltak a meteorológusok: 10 fok mellett esett az eső. A gumifüstnek búcsút inthettünk és mehettünk edzeni. A nap utolsó 2 órás edzésén már száraz lett a pálya, ahol kicsit estünk-keltünk a víz után, ahol pár autó sajnos össze is tört, nekem csak a hátsó lökháritóm bánta - mondta Porkoláb Péter.

- Vasárnap reggel megkezdődött a kvalifikáció, ahol még szerencsére mindig száraz volt a pálya. Itt már a telemetriás (gps) alapú rendszert használták a pontozó bírók mellett, sikerült mind a három érintési pontot megcsinálnom és ezzel 46 indulóból a 4. helyre kvalifikáltam magam a versenyre - mesélte Porkoláb Péter.

- Miért is ne, pár perccel a tsuiso (páros) csaták előtt elkezdett ismételten esni az eső. Első csatámat magyar indulóval, Papp Péterrel vívtam, aki a Chevroletjével nem könnyítette meg a feladatomat. Elől haladóként sikerült leszakítani magamról, hátul haladóként pedig sikerült szépen ráautóznom, így továbbjutottam a top 16-ba. Itt ismételten magyar versenyzővel, György Szilveszterrel kerültem össze, aki nem bízta a véletlenre gumiválasztását, és elég komoly gumikkal állt a rajthoz. Elől haladóként sikerült nagyon rámesnie és berfogott, hátul haladóként sikerült leszakítania magáról, de így is megnyertem a csatát a beforgása miatt. Így bekerültem a top 8-ba, ahol egy nagyon durvákat autozó lengyellel kerültem össze. Elől haladóként rám tudott autózni, hátul haladóként viszont leszakított magáról, és ő jutott tovább a top 4-be. Sajnos ez a hétvége a gumikról szólt, és én pedig kicsit elgumiztam magam, nem készültem az esőre, nem tudtam tapadást elérni. Így is elég jó hétvégét zártam magam, hiszen sikerült 46 indulóból a 7. helyen zárnom a hétvégét, amivel boldog vagyok - mondta Porkoláb Péter.


Zentai Sándor Drift Európa bajnokunkkal készített rövid interjút tudósítónk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!