Sport

2011.08.11. 13:56

Születőben a Miskolci Póló Club

Miskolc - Az ob II-ben szerepel majd a megyeszékhely csapata a 2011/2012-es bajnokságban.

Miskolc - Az ob II-ben szerepel majd a megyeszékhely csapata a 2011/2012-es bajnokságban.A sportágban elindult helyi változásokról lapunkban már többször írtunk, így arról is, hogy az egykori jeles játékos, Bíró Attila kezében „futnak majd össze a szálak”, a jövőben az ő iránymutatásai alapján fogják munkájukat végezni a vízilabdás szakemberek a Miskolci Sportiskolában.

Kemény Dénes volt segítője július 28-i számunkban beszélt terveiről, ám úgy tudjuk, hogy az azt követő napokban Miskolcon járt, és személyesen találkozott – többek között – a megyeszékhely edzőivel.

– Igen, volt egy összejövetel, amelyen megismertük Bíró Attilát – erősítette meg a hírt Hatvani János, aki részt vett ezen a megbeszélésen, és akinek a vezetésével legutóbb szerepelt miskolci vízilabdacsapat felnőtt országos bajnokságban, az ob II-ben. – A pólóban járatosak pontosan tudják, ki ő, úgy hallottuk, hogy nagyon jó szakember, pozitív benyomásokat szereztünk róla.

Üdvözölt szándék

Hatvani János együttese, a Diósgyőri Várfürdő SC tavaly már nem tudott részt venni a harmadosztályú pontvadászatban, mivel nem volt meg az anyagi fedezet, idén azonban szerették volna folytatni szereplésüket...

– Tulajdonképpen a város elképzelése találkozott a mienkkel, hogy kell egy csapat az országos bajnokságba – fogalmazott Hatvani János. – Az önkormányzat szándékát mi, szakemberek üdvözöltük, és nagyon örülünk neki. A legutóbb az OSC-t trenírozó Bíró Attila még ob I/B-s együttes létrehozását említette, amelyben játszottak volna máshonnan Miskolcra igazolt pólósok, de jelen állás szerint ob II-es lesz a megyeszékhely alakulata – a Diósgyőri Várfürdő SC változtat nevet, és lesz belőle Miskolci Póló Club.

– Velem vág neki a harmadosztálynak a csapat – jelezte Hatvani János. – Úgy néz ki, több rutinos játékos vállalja a részvételt, a meccseket, akikkel egyébként a nyarat mindettől függetlenül végig edzettük, abban a reményben, hogy hátha indulhatunk. Remélem, a szükséges papírmunkákat augusztus 15-ig el tudjuk intézni. Ígéretet kaptunk arra a létesítmény vezetőjétől, dr. Szabó Brigittától, hogy végre be fogunk jutni a dr. Kemény Dénes városi sportuszodába, ahol valószínűleg a mérkőzéseket is rendezzük majd.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!