Sport

2011.08.10. 11:30

Vakon fog motorozni a Hungaroringen

Mogyoród, Hungaroring - Augusztus 27-én 14 órakor a Hungaroringen Karvai Sándor történelmi rekordot kísérel meg felállítani.

Mogyoród, Hungaroring - Augusztus 27-én 14 órakor a Hungaroringen Karvai Sándor történelmi rekordot kísérel meg felállítani.

Több hónapon át tartó gyakorlás után jutottunk el arra a szintre Erdős Csaba kaszkadőr bajnok és világrekorder, valamint Borsi Gergő többszörös magyar ralibajnok segítségével, hogy megpróbáljam a lehetetlent. - nyilatkozta Karvai Sándor. - Vak emberként, először a világon, egyedül fogok megtenni néhány száz métert egy 650-es Kawasaki motorkerékpárral, amivel én lesz az „első vak motoros”.

A sebességre és az irányra vonatkozó utasításokat telefonon keresztül kapja egy külső segítőtől, Borsi Gergőtől további két segítő pedig az indulásnál és a megállásnál fogják garantálni az abszolút biztonságot. (Goreczki Zsolt és Hortobágyi Gábor).

Természetesen birtokomban van a látásképtelenségét bizonyító orvosi okirat, illetve a rekordkísérlet GPS által mért adatokkal lesz alátámasztva. - tette hozzá Sanyi. - Az eseményen jelen lesz Sebestyén István, a Magyarországi Rekordok Regisztrátora, aki hivatalos oklevéllel igazolja a rekord hitelességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!