Sport

2011.10.25. 15:20

Megyei II. - A ladányiak ragaszkodnak a focihoz

Labdarúgás. A megyei II. osztályú mezőnyben már csak egyedül a tiszaladányiak nyeretlenek.

Labdarúgás. A megyei II. osztályú mezőnyben már csak egyedül a tiszaladányiak nyeretlenek.

A hatszázkilencvenegy lelkes falu csapata első szezonját tölti a megyei második vonalban. Az volt a céljuk, hogy harminc játékosnak sportolási lehetőséget biztosítsanak és kiszolgálják lelkes közönségüket.

– A megyei III. osztályban Szerencs mögött a második helyet szereztük meg, így nem egyenes ágon, hanem felkérésre jutottunk a megyei II-be – kezdte dr. Liszkai Ferenc, a Tiszaladány Községi Tűzoltó-, Polgárőr-, Sport- és Ifjúsági Egyesület elnöke. – Az átigazolásra csak két napunk maradt, így erősíteni nem tudtunk, kifutottunk az időből. A rajt után jöttek a vereségek, mégis örömmel tölt el minket, hogy ennek a kis falunak van focicsapata.

Csak egy pontjuk van

A táblázat eléggé lehangoló képet mutat a ladányiak optikáján keresztül, a klubvezető mégsem kesereg.

– Mikóháza ellen ikszeltünk, ezért nem áll nulla a nevünk mellett – folytatta dr. Liszkai Ferenc. – Nem kesergünk, türelmetlenkedésről pedig szó sem lehet. Igyekszünk változtatni, keressük a legjobb megoldást. Ennek szellemében az utolsó fordulókra én veszem át a szakmai munka irányítását. Már elhatároztam, hogy a legjobb ifistáinkat a nagyokhoz irányítom, szóval fiatalítok és közben játékunkat igyekszem szervezettebbé tenni. Azért teszem ezt, mert a gyerekek hétről hétre kitesznek magukért, szinte mindig nyernek, vagyis ügyesek, tehetségesek, most majd kiderül, hogy legények-e már a gáton is? Ami pedig a céljainkat illeti: hiszünk a bennmaradásban.

Pályázati pénzből

A tiszaladányi pálya jó állapotban van és panaszt szociális helységeikre sem kaphatnak. Öltözőjük, fürdőjük megfelel az osztály követelményeinek, mégsem ülnek „babérjaikra”.

– Két millió forintot nyertünk a fejlesztésére – örvendezett a sportvezető. – Modernizálunk, csinosítunk, korszerűsítünk, a fiúk megérdemlik, hogy méltó körülményeket teremtsünk számukra. Itt jegyzem meg, hogy hosszútávra tervezünk, ragaszkodunk a labdarúgáshoz, ki akarjuk szolgálni lelkes nézőinket és reméljük, hogy az ötven-nyolcvanas átlag hamarosan száz fölé kúszik majd. A végeken szinte mindenhol népszerű a foci, s így van ez nálunk is. Télen egyébként nekiveselkedünk: az alapozás idején legalább öt edzőmérkőzést akarunk játszani, hogy tavasszal lényegesen jobb játékot produkáljunk, mint eddig.

 

Segít az önkormányzat

A tiszaladányi klub mintegy 600 ezer forintból gazdálkodik. Ez akár kevés is lehetne, de mégsem az, köszönhetően az önkormányzat nagylelkűségének. A „elöljáróság” fenntartja a pályát, gondoskodik a mosatásról, magára vállalja az utaztatást és ehhez társul még néhány, a futball iránt elkötelezett helyi polgár támogatása, így a faluban elmondhatják, hogy csapataikat gond nélkül üzemeltetik, fenntartják.

 

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!