Sport

2011.11.15. 19:00

A vereség is ,,elég” lehet a DVTK-nak

Labdarúgás. Ligakupa: egy döntetlen biztos, hogy elég a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz.

Labdarúgás. Ligakupa: egy döntetlen biztos, hogy elég a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz.

A labdarúgó Ligakupa E-csoportjának 6. fordulójában szerdán 16.30-tól Diósgyőri VTKDebreceni VSC-TEVA meccset rendeznek Diósgyőrben. Az biztos, hogy a csoportban jelenleg az élen álló debreceni csapat már a 8 közé jutott, függetlenül attól, hogy most milyen eredményt ér el. A Diósgyőrnek is jó esélye van ugyanerre, hiszen a második helyen áll, és egy döntetlennel biztos, hogy a 8 közé jut (ahová a csoportselejtezők öt csoportgyőztese és a csoportok három legjobb második helyezettjei kerülnek), és még veresége esetén is marad erre esélye (ha mondjuk négy góllal nyerne a Debrecen Diósgyőrben, csak akkor nem jutna tovább a DVTK, ha az A-csoportban a Haladás legalább három góllal nyerne Zalaegerszegen, a B-csoportban a Siófok pedig legalább öt góllal a Ferencváros vendégeként).

A DVTK soros ellenfelének szakvezetője, Kondás Elemér úgy nyilatkozott, hogy ezúttal is többnyire azok játszanak majd a Ligakupában, akik a bajnokin kevesebb lehetőséget kaptak.

És, hogy mi a helyzet a DVTK-nál, milyen céljai vannak ebben a sorozatban a csapatnak?

- A belső motivációnk, hogy mindig győzni szeretnénk, most is megvan – válaszolta érdeklődésünkre Benczés Miklós, a DVTK edzője. - És ez most természetesen azzal párosul, hogy szeretnénk továbbjutni. Tudjuk, hogy egy döntetlen is elég lenne, de nem erre fogunk játszani. Szurkolóink tudják, hogy a Ligakupában azok kaptak eddig szerepet, akik a bajnokságban is szóhoz jutottak, és nem lesz ez másképp most sem. Vannak, akikre nem számíthatok, a beteg Menougongra, a sérült Gallardóra, Lippaira, Farkas B.-re és Budovinszkyre, hogy a kisebb sérülésekről már szót se ejtsek. De hazai pályán most is örömet akarunk szerezni szurkolóinknak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!