Sport

2013.01.31. 12:27

Csapaton belüli versenyhelyzet

Labdarúgás - Nyírbátorban tovább erősödött a támadószekció, ami az eredményesség javulásához vezethet.

Labdarúgás - Nyírbátorban tovább erősödött a támadószekció, ami az eredményesség javulásához vezethet.Mit sem törődve azzal, hogy a tavaszi negyedik fordulóban találkoznak egymással, és hogy közvetlen riválisai is egymásnak a bajnokságban, a nyírbátori és a hajdúböszörményi futballcsapat a hét közben edzőmérkőzésen is összemérte erejét. Ha úgy tetszik, a bátoriak visszavágtak az ősszel elszenvedett 2–0-s vereségért, és a 4–1 (1–0)-es győzelmüket (gólszerzők: Erdei Zoltán, Török István, Nagy Dávid, Ráti Gergő, illetve Igor Bogdanovics) húsvét nagyszombati találkozásuk alkalmával is elfogadnák.

– Szükség volt erre a mérkőzésre, mert azt is tudni akartam, hogy hol tartunk a felkészülésben, illetve nem ártott feltérképezni egyik fő riválisunkat, a Hajdúböszörményt sem – árulta el a mérkőzés időzítéséről Fogarasi Zoltán, a nyírbátoriak edzője. – Megnyugodhattam, mert amellett, hogy a hajdúságiak is igazolták jó hírüket, az is kiderült, hogy mi sem járunk rossz úton. És az is fontos, hogy amikor március végén találkozik egymással a két csapat, a fejekben már nem az őszi bajnoki, hanem ennek az edzőmeccsnek az emlékképe idéződik fel, mint legfrissebb élmény.

Az már korábban kiderült, hogy távozik a nyírbátoriaktól két, a bal oldalon bevethető futballista, Orosz Máté és Haburcsák Bertalan, valamint Baktalórántházáról érkezett Török István. Mennyire végleges a játékosmozgás?

– Az új emberek közé sorolom még Sitku Ádámot, aki a Nyírsuliban nevelkedett, de nyírbátori fiatalember, és az ifjúsági csapatunkból került a felnőttek közé – pontosított Fogarasi Zoltán. – Támadó középpályást játszik, fiatal korát meghazudtoló érettséggel rendelkezik. Közel a megegyezés Kristófi Sándorral, és klubjával, a Nyíregyháza Spartacusszal, eszerint a támadó szekciót erősítő futballista hozzánk kerül kölcsönbe. Sajnos Bodó Gábor porcműtétét meg kellett ismételni és Csáki József újfent megsérült, úgyhogy egy védőre még szükségünk lehet, ez ügyben is közel járunk a megoldáshoz.

Ami pedig Török Istvánt illeti, ismerem az előéletét, tudom, hogy nehezen kezelhető futballistának tartják. Amikor szóba került a megszerzése, azt mondtam, hogy a jó formában lévő Török Pistára szükségünk van. Úgy látom, megváltozott a mentalitása, beállt a sorba, az edzőmeccseken is jól futballozik. Szeretem az úgynevezett nehéz fiúkat, akik nem fogják vissza magukat, de azért tudják, hol a határ. Biztos vagyok benne, hogy fogom tudni kezelni a játékost.

És vajon azt a helyzetet is, ami Török István érkezésével előállt? Hiszen Nagy Dávid, Pálvölgyi Balázs és Erdei Zoltán jelenlétével eddig is minimum három dudás volt a bátori csárdában, pardon támadósorban...

– ...illetve ott van még Ráti Gergő valamint újabban Kristófi Sándor is – fejezte be a mondatot Fogarasi Zoltán. – Csak akkor érhetünk el jó eredményt, ha megfelelő a csapaton belüli versenyhelyzet, ami most nálunk előállt, mondhatom, minden poszton. A tavaszra a fő célunk a támadójátékunk hatékonyabbá, kreatívabbá tétele, ehhez immáron több variációs lehetőségünk is van.

A középpályán meglévő versenyhelyzetet erősítheti az egy éve elszenvedett sérüléséből épülgető Fiumei Viktor, aki hihetetlen elszántsággal és akarással végzi az előírt feladatokat. Neki és csapattársainak is van mikor elsajátítania a gyakoroltakat, hiszen egymást érik a bátoriak edzőmeccsei.

– Nagyon jó szolgálatot tesz a nálunk rendezett felkészülési torna – véli a bátori edző. – Lehet, hogy nem most kell sorozatban nyerni a meccseket, de a bajnoki győzelmekhez vezető úton egyaránt szükség van az erősebb és alacsonyabb osztályú csapatok elleni gyakorló mérkőzésekre is.

Az Arany Fácán Kupa soros összecsapása mellett a jövő héten kedden 17 órától az NB II-es Balmazújvárost látja vendégül az NYFC, utána pedig a DVSC-DEAC-cal is megmérkőzik majd a cívisváros akadémiai létesítményében.

Ezek is érdekelhetik