Sport

2013.02.01. 18:31

Török élménnyel gazdagodtak

Labdarúgás - Két szabolcs-szatmár-beregi asszisztens az MLSZ JB egyhetes törökországi edzőtáborában.

Labdarúgás - Két szabolcs-szatmár-beregi asszisztens az MLSZ JB egyhetes törökországi edzőtáborában.Nem pusztán egyes élvonalbeli csapatok számára csábító felkészülési helyszín Antalya tartománya, hanem a honi játékvezetői elit részére is. Kellemes a klíma, ideálisak a körülmények, minden adott a hatékony összetartáshoz.

Ötödik esztendeje januárban egy hetet töltenek el a meghívottak a tavaszi szezonra ráhangoló edzőtáborban. Ezúttal a Titanic De Luxe Beach & Resort Hotel Antalya volt a küldöttség főhadiszállása, ahol Szabolcs-Szatmár-Bereget két asszisztens képviselte dr. Kulcsár Judit és L. Tóth Lajos személyében.

– Délelőttönként szakmai előadással kezdtünk, majd másfél órás edzésen vettünk részt, utána csoportos foglalkozásokkal folytatódott a program. A szituációs elemzéseket követően következtek a konklúziók, minimális szünetekkel estig tartott a mindennapos fizikai és szellemi felkészítés – avatott be a részletekbe dr. Kulcsár Judit FIFA-asszisztens. A sikeresen kitöltött elméleti tesztet követően Puhl Sándor a súlyos szabálytalanságok felismeréséről és büntetéséről szólt.

Az MLSZ JB másik alelnöke, Hanacsek Attila a büntetőterület felügyeletét és a szabadrúgások menedzselését vette górcső alá. Juhos Attila a szimulálásról alkotott véleményét osztotta meg a hallgatósággal, míg Székely Ferenc a játékvezetők és az asszisztensek együttműködéséről, a büntetőterület közös felügyeletéről foglalta össze gondolatait. Tóth Vencel a nyilvánvaló gólhelyzetek témakörét járta körül kellő részletességgel. Arany Tamás a kezezések helyes elbírálására hívta fel a mindvégig fogékony hallgatóság figyelmét. Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport újságírója a sajtó futballban betöltött szerepével szembesítette az edzőtáborozókat.

Dr. Hegyi Péter koordinálásával angol nyelvű tesztet oldottak meg a résztvevők, majd a video- és lesteszt mellett úgynevezett practical session is szerepelt a forgatókönyvben, ahol a futballpályán török játékosok közreműködésével mérkőzésszerű jelenetekre kellett reagálniuk síppal, lappal, zászlójelzéssel a játékvezetőknek és az asszisztenseknek.

Háromszáznál több szituációt elemeztek, levonták a tanulságokat, hogy ezáltal is törekedjenek arra: tavasszal minél kevesebb hibaszázalékkal vezessék a találkozókat. Az edzőtábor maximálisan elérte a célját, a játékvezetői elit tagjai a MLSZ JB szervezésében minden igényt kielégítő feltételek mellett készülhettek fel a szezon várható kihívásaira.

Minden jó, hajó a vége

A White Star Line hajótársaság megbízásából 4 évig építették anno a Titanicot 12 ezren, a 10 ezer tonnás luxusgőzös befogadóképessége 3547 fős volt, a legénység 860 főből állt. Az 1912. április 15-én elsüllyedt hajóra hajazó 5 csillagos antalyai hotelben 7 napot tölthetett el az MLSZ JB küldöttsége – a felemelkedés reményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!