Sport

2013.07.25. 15:41

Pezsgés a Hungaroringen

Mogyoród - Pontban 11 órakor indult el az FIA fehér inges hadserege a Hungaroring célegyeneséből: a delegációt a versenyigazgató, Charlie Whiting vezette, aki az inspekció után megadta az engedélyt arra, hogy a mogyoródi pályán péntek reggeltől a Forma-1-es versenyautók elkezdhessék a száguldást.

Mogyoród - Pontban 11 órakor indult el az FIA fehér inges hadserege a Hungaroring célegyeneséből: a delegációt a versenyigazgató, Charlie Whiting vezette, aki az inspekció után megadta az engedélyt arra, hogy a mogyoródi pályán péntek reggeltől a Forma-1-es versenyautók elkezdhessék a száguldást.A pályainspekció rutineljárás, az pedig nem meglepő, hogy Whiting mindent rendben talált: a Hungaroring sportszakmai személyzetének bőségesen van rutinja, hiszen az aszfaltcsík már 28. alkalommal látja vendégül az utazó nagycirkuszt. Amíg Whiting a magyar stáb tagjainak kíséretében körbejárta a pályát, addig a paddock is benépesült: sorra érkeztek a mezőny tagjai, s bár az első edzésekre péntekig várni kell, egyesek már most bőségesen szolgáltattak beszédtémát.

Például az anyagilag ingatag lábakon álló Sauber versenyzője, Nico Hülkenberg, akiről elterjedt, hogy a magyar futam lesz az utolsó bevetése a pénzügyi gondok miatt nemrég orosz befektetőkkel szövetkező svájci csapatnál.

- Erről jómagam is az egyik közösségi oldalon olvastam először, fogalmam sincs, honnan eredhet ez a pletyka, de nyugodtan mondhatom, hogy nincs alapja – cáfolt a német, aki ugyanakkor gyorsan megjegyezte: tárgyal más csapatokkal, többek között a Lotusszal is, amely – mint fogalmazott – „mindig roppant jó versenyautókat tervez és épít”.

A csapat gyengélkedése miatt mindössze 7 ponttal az egyéni tabella 15. helyén szerénykedő német tehetségről a télen az a hír járta, hogy a Sauber erőforrásairól gondoskodó Ferrari delegálta jelenlegi állomáshelyére, hogy 2014-re átültethessék Fernando Alonso mellé. Maga az érintett még csak célzást sem tett a maranellói vörösökre, ellentétben korábbi csapattársával, a Force Indiánál szereplő Paul di Restával, aki kerek-perec megjegyezte: el tudná képzelni magát a következő idényben Felipe Massa helyén.

– Részben olasz származású vagyok, így természetes, hogy szeretnék a Ferrari versenyzője lenni. Várok és bízom benne, hogy lehetőséghez jutok. Közben arra kell törekednem, hogy én is egyike legyek azoknak, akik esélyesek a Ferrari versenyzői állására – mondta a skót pilóta, akinek nem megy rosszul idén: az évad eddigi kilenc fordulójából hétszer végzett pontszerzőként, így a Magyar Nagydíj előtt 36 ponttal a 9. helyen állomásozik.

Mészáros Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!