Sport

2013.08.28. 10:58

Nem olvad el a dicsérő szavaktól

A kisvárdai védő, Lakatos István szerint felesleges sokáig rágódni az esetleges hibákon.

A kisvárdai védő, Lakatos István szerint felesleges sokáig rágódni az esetleges hibákon.„Miért, volt olyan is?” – kérdezett vissza Lakatos István, amikor afelől érdeklődtünk, hogy véleménye szerint mikor is voltak a legszebb napjai, amelyre Révész Attila szakmai igazgató utalt a Balmazújváros elleni mérkőzésüket (3–3) követően. Az NB II-es kisvárdai futballcsapat jobbhátvédje nemcsak jó játékkal, hanem egy gyönyörű akcióból született góllal is kivette a részét a pontszerzésből, holott neki nem elsősorban az ellenfelek kapuja előtt kell tündökölnie.

– Azért nem olvadok én olyan könnyen – jelezte Lakatos István, hogy legkevésbé sem téveszti meg a dicséret. – Tény, harminc felett már letisztul az ember játéka, nem kevés rutint is szerez, ezért is tűnhet érettebbnek a teljesítménye. Ami pedig a gólokat illeti, azért nem szökőévente találok be az ellenfelek kapujába, még nincs egy esztendeje, hogy bajnoki gólt szereztem az Ibrány ellen, igaz akkor középpályást játszottam. Az ominózus balmazújvárosi akciónál az volt a dolgom, hogy beinduljak az üres területre, Miskolczi Lacinak pedig az, hogy kapásból elém tálalja a labdát. Nem hiszem, hogy ez lett volna pályafutásom legszebb találata, dereng valami, hogy nyíregyházi színekben szereztem egy távoli kapufás gólt is...

A már a szombati, Gyirmót elleni hazai mérkőzésre hangoló várdai csapat neve mögött két pont szerepel, úgy, hogy a Sopron elleni meccsen 16 percet, Balmazújvárosban nagyjából ugyanannyi másodpercet kellett volna kihúzni a győzelemig.

– Bizony, könnyen lehetne hat pontunk is, de ezen már kár bosszankodni – így a 32 éves futballista. – Fiatalabb játékosként előfordult velem, hogy nem tudtam aludni egy-egy rosszabb véget ért mérkőzést követően, mára már tudom, felesleges azon bosszankodni, ha hibázunk. Gyorsan el kell felejteni a történteket, és csakis a következő feladattal érdemes foglalkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!