Sport

2013.08.12. 07:44

Nyert, akinek nyernie kellett

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó Magyar Kupa, országos főtábla, 1. forduló, vasárnapi mérkőzések: Sima kisvárdai siker, Ebesen nyert a Szpari, hosszabbítás után ment tovább a Bátor, remekül helytállt a Szatmár Unió.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó Magyar Kupa, országos főtábla, 1. forduló, vasárnapi mérkőzések: Sima kisvárdai siker, Ebesen nyert a Szpari, hosszabbítás után ment tovább a Bátor, remekül helytállt a Szatmár Unió.

A Kemecse szombati győzelméért a másik balmazújvárosi csapat Fehérgyarmaton vette elégtételt: A gyarmati vigasságok keretében rendezett meccsen a hazai csapat nagyon kitett magáért, s méltó ellenfele volt a rendkívül jó játékerőt képviselő NB II-es csapatnak. Legalább annyi gólhelyzetet kialakítottak, mint ellenfelek, s igazából azért fájó a vereség, mert a második balmazújvárosi találatot egyértelműen leshelyzet előzte meg. A szurkolók a Charlie-koncerten vigasztalódhattak a meccs után.

Nagy érdeklődés kísérte a Nyíregyháza Spartacus ebesi fellépését. Az első félidőben érvényesült a felek közötti osztálykülönbség, a Szpari NB III-as ellenfele fölé nőtt, de ez gólban nem mutatkozott meg. Szünet után hamar vezetéshez jutottak a piros-kékek, ám a hazaiak nem tettek le az egyenlítésről, mígnem Bajzát Péter bebiztosította a nyíregyháziak továbbjutását.

Már péntek estére kiderült, hogy még sem lesz olyan tartalékos a Kisvárda, ahogy arra sokáig esély volt. A légiósok többségének ugyanis idejében elkészült a papírja, Miskolczi Lászlónak pedig a megyei selejtezőben kell letöltenie az eltiltását, így az országos főtáblán, az NB II-es legénység eleki összecsapásán pályára léphetett. A Várda magabiztosan nyert, két csatára, Dusan Pavlov és Myke Bouard Ramos is három-három találatig jutott.

Mezőkovácsházán az első félidőben megnyugtató előnyre tett szert a Nyírbátor, ami akár a kétgólosnál is nagyobb lehetett volna. Szünet után egy távoli lövésből szerzett góllal szépített, és belelkesedett a megyei II. osztályú Mezőkovácsháza, majd egy pontrúgást követően egyenlített is. A hosszabbításban lüktetett a játék, a ráadás második felében a jobb helyzetkihasználás és a higgadtság döntött az NB III-as bátoriak javára. Különösen ért véget a mérkőzés: Szilágyi Sándor játékvezetőt megdobálták, a hazai játékosok lökdösték is, rendőri erősítést kellett hívni, hogy a bírók és a vendégcsapat el tudja hagyni a békési települést.

Szatmár Unió FC–Balmazújváros-Kamilla Gyógyfürdő 1–2 (1–1)

Fehérgyarmat, 400 néző, v.: Nagy R. Szatmár Unió: Pindzsula – Szűcs F., Rebegea, Orgován Gy., Márton J. (Balogh Zs., a szünetben), Bartha K., Batfalschi (Szabó T., 72.), Bakos B. (Gavrus, 59.), Costea, Homorozan, Oprea. Edző: Siska Attila. Balmazújváros: Mester T. – Virágh A., Urbin, Kiss L., Forgács, Müller Zs. (Sárközi Sz., 60.), Nagy R., Kónya M., Bokros T., Demjén, Tóth D. (Belényesi, 77.). Vezetőedző: Híres Gábor. Gól: Bakos B. (2.), illetve Nagy R. (6.), Virágh A. (54.).

Siska Attila: – A szoros eredmény miatt az utolsó percig izgalmas kupameccset játszottunk. Az NB II-es ellenfelünkkel szemben sok gólhelyzetet ki tudtunk alakítani, ezért minden dicséretet megérdemel a csapatom.

Híres Gábor: – A nagyon lelkesen és remekül küzdő ellenfelet tudtuk legyőzni. Helyzeteinkből csak kettőt használtunk ki, de bízom benne, hogy lesz ez még jobb is. További sok sikert kívánok a rendkívül szimpatikus hazai csapatnak!

Ebes–Nyíregyháza Spartacus 0–2 (0–0)

Ebes, 450 néző, v.: Lovas L. Ebes: Sengelija – Hadházi, Markos, Fülöp A., Szűcs Á., Ribalcsenko (Tóth L., 67.), Bácsi Zs., Nagy T., Szabó M. (Lázok T., 60.), Cigan (Jeremiás, 4.), Nagy D. Edző: Feczkó Tamás. Spartacus: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei, Sándor I. (Szilágyi P., 80.), Paku, Pákolicz (Huszák, 57.), Kákonyi (Csordás Sz., 80.), Farkas Á., Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás. Gól: Bácsi Zs. (öngól, 51.), Bajzát (81.).

Feczkó Tamás: – A korai kényszerű cserét megérezte a támadójátékunk,a Nyíregyháza több helyzetet dolgozott ki, csapatom viszont dicséretes módon az utolsó pillanatig küzdött.

Lucsánszky Tamás: – Nehéz mérkőzés volt, gratulálok a csapatnak a győzelemhez, az ebesieknek pedig ahhoz, hogy a feltételek közötti különbséget eltüntették a pályán.

Elek–Kisvárda 1–7 (1–5)

Elek, 500 néző, v.: Tóth S. Elek: Krisan (Szalai, 70.) – Márk, Szentgáli, Nagy I., Fabulya, Gál A. (Palla, 62.), Bányai, Gyulai (Kovács T., 77.), Rostás, Kacsala, Puporka. Edző: Mikulás Mihály. Kisvárda: Dobó V. – Tóth Gy., Hegedűs T., Oláh D., Lakatos I., Fodor A., Nagy B., Myke, Pavlov (Lakatos L., 60.), Pálvölgyi (Miskolczi, 60.), Üveges (Varga A., 73.). Szakmai igazgató: Révész Attila. Gól: Bányai (30.), illetve Pavlov (9., 35. és 60.), Myke (18., 33. és 58.), Pálvölgyi (40.).

Révész Attila: – A nagy lelkesedéssel játszó, olykor durva hazaiak ellen az volt a legfontosabb cél, hogy sérülés nélkül megússzuk a mérkőzést. Ez sikerült, ezen kívül azért érvényesült az osztálykülönbség is.

Mezőkovácsháza–Nyírbátor 2–4 (0–2, 2–2, 2–2)

Mezőkovácsháza, 500 néző, v.: Szilágyi S. Mezőkovácsháza: Sárközi – László M., Bíró T., Bozsár, Pócsik, Marjai (Holecz, a rendes játékidő szünetében), Túri, Balázs J., Péli (Tóth T., 75.), Rabovszki, Balázs T. Edző: Ölei Dezső. Nyírbátor: Tóth Sz. – Puskás D., Ricsei, Ambrusz, Mészáros M., Szilágyi K. (Tóth B., 26.), Balogh G. (Jeddi, 75.), Ráti Lukács B., a rendes játékidő szünetében), Erdei Z., Boros D., Vasas T. Edző: Márton István. Gól: Bozsár (60.), Balázs J. (63.), illetve Balogh G. (30.), Erdei Z. (11-esből, 38.), Ricsei (116.), Tóth B. (117.). Kiállítva: Balázs T. (113.).

Márton István: – Kettő nullás vezetésünk után el kellett volna döntenünk a mérkőzést. A sérülések miatt úgy néz ki, túl nagy árat fizettünk a győzelemért a durván játszó csapat ellenében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!