Sport

2013.09.16. 11:52

A taktika és a rutin döntött

A gyermekként még a Fradiért szorító Szilágyi Krisztián kezdte meg a nyírbátori gólgyártást.

A gyermekként még a Fradiért szorító Szilágyi Krisztián kezdte meg a nyírbátori gólgyártást.

Immár a középmezőny oszlopos tagja a Nyírbátori FC az NB III. Keleti csoportjában, köszönhetően annak, hogy két vereséget követően három forduló óta nem talált legyőzőre. az Eger elleni után szombaton a Ferencváros II-vel szembeni hazai mérkőzését is magabiztosan hozták (4–0) a nyírbátoriak. A gólcsapot ezúttal Szilágyi Krisztián nyitotta meg – a védekező középpályásnak korábban az is megadatott, hogy tuzséri majd baktalórántházi színekben a „nagy” Fradi ellen is játsszon NB II-es bajnokin.

– Mivel gyerekkoromban nagy fradista voltam, ezért ezek a mérkőzések igen felemelőek voltak a számomra – beszélt a hat-hét évvel ezelőtti élményeiről Szilágyi Krisztián. – A Tuzsérral pontot is sikerült szereznünk a Fradi ellen, a Baktalórántházával pedig olyan játékosok ellen játszhattunk, mint Mátyus János, Vincze Ottó, Lisztes Krisztián, Ferenczi István, vagy a szombati ellenfél edzője, Lipcsei Péter. Éppen ő volt az, aki megfosztott bennünket a bravúrszerzés lehetőségétől egy baktai meccsen, amikor kettő kettes állásnál az utolsó percekben gólt szerzett.

Ez már a múlt, a mostani Fradi pedig a „kis” Fradi (vagy ahogy Bátorban elkeresztelték, a Fradika) volt, amely okozott már meglepetést az őszi szezonban. A nyírbátori összecsapáson azonban nem volt esélye a pontszerzésre.

– Sokat futó, lendületes, fiatal csapattal találtuk szemben magunkat, de győzött a taktika és a rutin – véli a 29 éves tanár úr, aki ha nem futballozik, akkor Nyírgelsen és Nyírbátorban tanít mindennapos testnevelést. – Jókor jött az első gól, amelyet most történetesen én szereztem. Kisszöglet utáni variációból találtam be, a lepattanó labdát sikerült a rövid felső sarokba küldenem. Védekező középpályásként a labda megszerzése és megjátszása az elsődleges feladatom, de az sincs megtiltva, hogy bekapcsolódjak a támadásokba, és a pontrúgásoknál is van feladatom az ellenfél kapuja előtt.

(A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2013. szeptember 17-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!