Sport

2013.09.12. 19:09

Harminchárom pontos javulás

Stabilabbá vált az NYKK a légiósokkal, de újra vesztett a román bronzérmessel szemben.

Stabilabbá vált az NYKK a légiósokkal, de újra vesztett a román bronzérmessel szemben.Nagyváradi beszámolónkat ott fejeztük be, hogy a Marso-NYKK légiósválasztásának közel tökéletesnek kell lennie, ha az élvonalbeli férficsapat a bajnokságban el szeretné érni a szerényebb céljait is. Nos, a kontroll ideje hamar eljött, hiszen a hét elején a nyíregyháziak kiegészültek a külföldi (próba)játékosokkal, a Nyíregyháza Nagydíjon az első ellenfél pedig éppúgy a Nagyvárad volt, mint a határ túloldalán az utolsó.

Akkor 38 pont volt a felek között, most csak öt, de akár nyerhetett is volna a házigazda, ha a negyedik negyed elején nem szalad bele egy 0–12-es rohanásba. A bevetett légiósok közül az irányító Dyricius Simms-Edwards meggyőznek tűnt (nemcsak a 25 pontja, hanem a robbanékonysága miatt is), bedobó Paul Jones és a center Bilal Dixon megítélésével várnánk legalább a torna végéig – és valószínűleg így tesz majd a szakvezetés is.

Mindenesetre a csapat játékereje nőtt a jelenlétükkel, amit az eredmény, az öt nap alatti 33 pontos javulás is hűen tükröz.

 

Nyíregyháza Nagydíj

A Kész Holding-kupáért, 1. forduló

Marso-NYKK–CSM Oradea (román) 79–84 (17–21, 22–17, 24–23, 16–23)

NYKK: Simms-Edwards 25/12, P. Jones 13, Mohácsi 18/9, Cseh 3/3, Dixon 10. Csere: Polyák 6, Hall 4, Varga M., Jakab P., Molnár M. Az Oradea legjobb dobói: Dillon 18, R. Markovics 17/9, Tibirna 13/9, Nicoara 12, Denison 10.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!