Sport

2013.09.02. 16:43

Háztömbkörüli Ibrányban

Ibrány - A közelmúltban rendezték a II NYKSE Ibrány Nagydíj háztömbkörüli kerékpárverseny Ibrány belvárosában.

Ibrány - A közelmúltban rendezték a II NYKSE Ibrány Nagydíj háztömbkörüli kerékpárverseny Ibrány belvárosában. Hat korcsoportban több mint nyolcvanan adták le a nevezésüket. Több klub is képviseltette magát, sőt volt lengyel induló is. A futamokon az Nyíregyházi KSE versenyzői nagyon szépen szerepeltek. A legkisebbek korcsoportjában első lett Hegedüs Attila, és különdíjat kapott Kassai Virág.

Az 50-60 évesek korcsoportjában az élen zárt Hován István (NYKSE), Karl Kühnle-t és Fenyvesi Ferencet megelőzve. A 18-40 évesek korcsoportjában Pózman László (NYKSE) állhatott a dobogó legfelső fokára Bán Attilát és Papp László Gergelyt utasítva maga mögé.

A 40-50 év közöttiek korcsoportjában a második helyen végzett Vasas György (NYKSE), akit Bakos Zoltán tudott megelőzni. Itt a harmadik helyen Pallos Zoltán (miskolci freeriderz) végzett. A 16-18 éves korcsoportban komoly mezőny verődött össze. Az indulok között hét igazolt versenyző is rajthoz állt. Itt első helyen Bódi Levente (KSI Csepel), második lett Tarasiuk Jacek (Lengyelország), harmadik helyen pedig Fodor Dávid (NYKSE) a legjobb nyíregyháziként végzett.

Az elit futamban mindössze egy ponttal maradtak le a dobogóról a nyíregyháziak. Egy reménytelennek ígérkező futamban Solymosi János megpróbálta felvenni a kesztyűt a debreceniek négy fős csapatával, de csak a negyedik helyen végzett a debreceni különítmény (Nagy Gyula, Nagy II Zoltán és Hajdú Barna) mögött. A futam vérmérsékletéről sok mindent elárul, hogy az indulók több mint fele körhátránnyal feladta a versenyt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!