Sport

2013.10.07. 12:21

Az egyéni az elején, a csapat a végén dőlt el

Nyíregyháza - Finta Zoltán és a Nyíregyházi TK sikerét hozta a 13. Kárpát Kupa nemzetközi tekeverseny.

Nyíregyháza - Finta Zoltán és a Nyíregyházi TK sikerét hozta a 13. Kárpát Kupa nemzetközi tekeverseny.

Futball- vagy éppen kézilabdameccs eldőlhet az elején gyorsan szerzett gólokkal, de röplabdában vagy teniszben, ahol minden labdamenetnek jelentősége van, ilyet nem lehet állítani. A tekézők egyéni versenye sem szokott véget érni azzal, ha valaki az elején jó napot fog ki, de a szombati 13. Kárpát Kupán az első körben pályára lépő Finta Zoltán olyan teljesítménnyel rukkolt elő, hogy érezni lehetett, nehezen tudják majd felülmúlni a Nyíregyházi TK versenyzőt.

Nem is tudták. Sem Finta szuperligás nyíregyházi csapattársai, sem a tornán még részt vevő marosvásárhelyiek, magyarkanizsaiak és nagysárosiak közül nem volt olyan, aki megközelítette volna a győztest. A csapatverseny viszont csak az utolsó dobásnál dőlt el. Az NYTK végül öt fát megőrzött a kezdeti nagyobb előnyéből a szlovákokkal szemben, így itthon tartotta a trófeát, pontosabban visszahódította azt a tavalyi győztes Nagysárostól. Szintén szoros verseny alakult ki a harmadik helyért, a marosvásárhelyiek végül 18 fával előzték meg a Magyarkanizsát.

13. Kárpát Kupa

A nemzetközi tekeverseny végeredménye

Férfi egyéni: 1. Finta Zoltán (Nyíregyházi TK) 592 fa, 2. Radoslav Foltin (szlovák, Slavoj Velky Saris) 550, 3. Kastura Zsolt (Nyíregyházi TK) 543.

Férfi csapat: 1. Nyíregyházi TK (Finta Zoltán 592, Kastura Zsolt 543, Szlovenszki Attila 520, Hacker Dezső 517, Varga II Imre 481, Varga I Imre 467), 2. Slavoj Velky Saris (szlovákiai) 3114, 2. Eletromures (romániai) 2905, 4. Kanizja KK (szerbiai) 2887.

Különdíjasok

A legjobb teliző: Szlovenszki Attila 370. A legjobb taroló: Finta Zoltán 215.

Női egyéni: 1. Michaela Benová (szlovák, Slavoj Velky Saris) 558, 2. Kirány Tünde (nyíregyházi amatőr női válogatott) 529, 3. Viera Cechová (szlovák, Slavoj Velky Saris) 505.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!