Sport

2013.10.14. 09:54

Ha nem is csoda, de csodálatos!

Idegenben továbbra is eredményesebb a Kisvárda, amelynek színeiben első góljait szerezte a brazil támadó.

Idegenben továbbra is eredményesebb a Kisvárda, amelynek színeiben első góljait szerezte a brazil támadó.A Tatabánya után az Ajkát is öt szerzett góllal (5–2) győzte le a Kisvárda, és az NB II-es újoncnak továbbra is jobban megy idegenben (négy fellépésen veretlenül nyolc pont), mint otthonában (öt találkozón éppen öt pont). Pedig a Révész Attila által a meccs felvezetéseként elmondottak (szem előtt a biztonság) alapján szombaton sokkal inkább gólszegény meccsre lehetett számítani, mint gólzáporosra.

– A biztonságot úgy értettem, hogy a középpálya tengelyébe védekező feladattal megbízott játékosokat állítottam, és az eltiltott Pálvölgyi Balázs helyére is az inkább a bekkelésben jártas Üveges Szabolcs került – mondta a szakmai igazgató. – Ugyanakkor a széljátékot Ramos Myke Bouardnak és Fodor Andrásnak kellett megoldaniuk, ez olyan jól sikerült, hogy ketten hozták össze az öt gólunkat. Nem mondanám, hogy a korai találatunk meghatározta a meccs menetét, hiszen gyorsan fordított az Ajka, de a csapat tartását bizonyítja, hogy nem zuhant össze, és még szünetig átvette a vezetést, ami után már a mi akaratunk szerint alakult a mérkőzés. És ha már a tartást említettem...

A Kozármisleny elleni vereség után mind a szurkolóktól, mind a vezetőség egyes tagjaitól lehetett olyan hangokat hallani, hogy eddig tartott a csoda, és többen már a vészharangot kezdték el kongatni. Játékosaim bizonyították, hogy igazi sportemberek, és képesek bármilyen feladatot megoldani ebben az osztályban. Biztos lesznek még váratlannak mondható vereségeink, de senki ne feledje: olyankor is Kisvárdát képviseljük, éppúgy, mint a győztes meccseken.

A két gólszerző ezen a meccsen iratkozott fel a házi góllövőlistára. Különösen a triplázó Bouardtól várták már nagyon a találatot a várdaiak, hiszen légiós csatárról van szó.

Myke inkább egyéni játékos, mint csapatember, ezt tudjuk jól – mondta brazil támadójáról Révész Attila. – Különös képességekkel van megáldva, vannak meccsek, amikor ezek érvényesülnek, máskor nem annyira. Azon vagyunk, hogy minél inkább a csapat érdekét tudja szolgálni, a mostani három gólja azt jelzi, hogy jó irányban halad, hiszen nagyon fiatal futballistáról van szó.

„Visszavágó” az MTK-val

Révész Attila nem tagadta: a múlt heti MTK elleni Ligakupa-meccs nagyon jól szolgálta az ajkai felkészülést. Kedden újra a fővárosi kék-fehérekkel találkoznak a sorozatban, immár hazai pályán, 14.30-tól.

– Vannak játékosok, akik bírják, sőt igénylik is a sorozatterhelést, másoknak szükségük van a pihentetésre. Mivel az ajkai meccsen sok mindenre választ kaptam, és a szombati, Dunaújváros elleni taktika már nagyjából a fejemben van, ezért most nincs mit kipróbálnunk, és kedden jobbára azok jutnak szerephez, akik a bajnokikon kevesebb lehetőséghez jutnak – vázolta a helyzetet Révész Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!