Sport

2013.11.13. 11:05

El kell kezdeniük a pontgyártást

Öt napon belül három meccset is játszanak az extraligás nyírbátori asztaliteniszezők, vasárnap hazai körülmények között.

Öt napon belül három meccset is játszanak az extraligás nyírbátori asztaliteniszezők, vasárnap hazai körülmények között.A hetedik forduló következik a hétvégén a férfi extraligában, és mivel a Nyírbátori ASE-nek úgy van három lejátszott (és sajnos elvesztett) mérkőzése, hogy december közepéig el kell jutni a szezon feléig, vagyis a kilencedik fordulóig, elég zsúfolt lesz a mezőny egyetlen szabolcsi csapata számára a következő időszak.

A bátoriak szombaton soros mérkőzésüket tudják le az újonc Gödöllői EAC otthonában, vasárnap a negyedik játéknapról elmaradt mérkőzésüket pótolják hazai pályán, tehát a Győrfi Tibor Edzésközpontban (kezdés 11 órától) a Szegedi AC ellen, jövő héten szerdán pedig a harmadik fordulóra kisorsolt kiskunfélegyházi fellépés következik. A három ellenfél közül a Gödöllőnek és a Félegyházi ASI-nak egy-egy pontja van, a Szeged valamivel jobban szerepel, hiszen öt ponttal a középmezőnyben foglal helyet.

– A három mérkőzés megszerezhető hat pontjából legalább négyet szeretnénk bezsebelni – mondta Csekő Sándor, a bátoriak szakosztályvezetője. – Teljesen mindegy, hogy két győzelemmel vagy egy döntetlennel és két döntetlennel váltjuk valóra a tervünket, a lényeg, hogy el kell kezdenünk a pontgyártást. A lehető legjobb összetételben, vagyis a nyáron igazolt Varga Zoltánnal, illetve Bari Csabával és Majoros Bencével vágunk neki a három összecsapásnak, illetve az idei évből hátralévő további három mérkőzésnek is.

A november 20-i, kiskunfélegyházi mérkőzéssel nem érnek véget az arra a hétre rendelt feladatok, hiszen 23-24-én Nyírbátorban rendezik az országos ifjúsági fiú-lány top-12-bajnokságot, amely egyben az évente hagyományos Győrfi Tibor-emlékverseny is lesz. A fiúk mezőnye a korosztályból már kifelé kacsingató Lakatos Tamás és Szita Márton várható távolléte miatt nem lesz teljes, a honi elithez tartozó két bátori reménység, Majoros Bence és Tóth Gábor viszont helyet kap a mezőnyben. A lányoknál nem lesz szabolcsi érdekeltség, de az ő versenyük is sok izgalmat tartogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!