Sport

2013.11.15. 12:32

Törekedni a tökéletes játékra

Új parkettán, a mezőny meglepetéscsapata ellen mutatkozik be hazai körülmények között az NYKK.

Új parkettán, a mezőny meglepetéscsapata ellen mutatkozik be hazai körülmények között az NYKK.Még jó egy sornyi modul arra várt, hogy a helyére kerüljön, de a kivitelező olasz cég képviselői pénteken délelőtt mindenkit megnyugtattak, aki akkor a bujtosi csarnokban járt: készen lesz a pálya, így a Marso-NYKK vasárnap 18 órától a megszokott otthonában, új parkettán fogadhatja a Kecskemétet. Ugyan még nem teljes pompájában ragyog majd a küzdőtér, de a legfontosabb elemek és a vonalak a helyükön lesznek.

Más kérdés, hogy mennyire érezheti majd magát hazai pályán a nyíregyházi csapat. Túl sokat nem ismerkedhettek az új körülményekkel Horváth Imre tanítványai, akik a zalaegerszegi győzelem után hangolhattak a hazai nyitányra.

– A múlt heti győzelem ellenére is van még mit alakítani a csapaton, és a munkánkat nemcsak a teremgondok nehezítették meg, hanem az is, hogy kedden és szerdán gyomorpanaszok miatt Derek Hall, csütörtöktől pedig lábsérülés következtében Dyricus Simms-Edwards dőlt ki a sorból – vázolta a helyzetet az NYKK szakmai igazgatója. – Bízunk benne, hogy mindketten vállalni tudják a játékot. Több játékosnak a mostani lesz a premierje a bujtosi csarnokban, a parkettát egyelőre senki nem ismeri, így várhatóan csak abból profitálhatunk, hogy nem kell utaznunk és a közönség bennünket támogat majd.

A Kecskemét várakozáson felül rajtolt, titka a csapategységben rejlik, abban, hogy már tavaly, a B csoportban együtt játszott az a keret, amelyet az élvonalbeli szereplésre terveztek. Egyénileg pedig Wittmann Krisztián, Marko Djeraszimovics és a palánk alatt Bencze Zoltán az, aki a legveszélyesebb lehet ránk.

A két csapat közül a Kecskemét a második, az NYKK a hátulról a második. A vendégeknek hat győzelmük és egy vereségük, a vasárnapi házigazdának egy győzelme és hat veresége van, vagyis a két fél mutatója éppen reciproka egymásnak.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarország 2013. november 16-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!