Sport

2013.12.19. 09:16

Máténak Kínában és Svájcban kell majd jövőre bizonyítania

Nyíregyháza - A Nyírsuli válogatott versenyzője már javában készül a következő évi kihívásokra.

Nyíregyháza - A Nyírsuli válogatott versenyzője már javában készül a következő évi kihívásokra.

Miként tavaly, az idén is sikerekben és élményekben gazdag esztendőt zárhat Helebrandt Máté, a Nyírsuli válogatott gyaloglója. Pokrovenszki József tanítványa utolsó versenye az augusztusi moszkvai felnőtt világbajnokság volt, amelyen a 64 indulóból végül a 41. helyen ért célba, az európaiak közül ez a 19. helyezést jelentette. Ezt követően jött a megérdemelt pihenő, ami a tervezettnél hosszabbra nyúlott.

Aktív pihenés

 - Józsi bával úgy döntöttünk, hogy mivel elég kemény időszakot zártunk, a szabadságot kicsit meghosszabbítjuk - kezdte visszapillantását az elmúlt időszakra Máté.

– Ez persze amolyan aktív pihenés volt, hiszen jártam úszni, a gyógytornászhoz és konditeremben. Aztán szeptember közepén nekivágtunk a tervezett munkának. Két hét kivételével itthon készültünk, akkor pedig a tatai edzőtáborba. Akkor még szóba került egy idei záróverseny , azt végül kihagytuk, így teljes erővel a felkészülésre koncentrálhattam. Eddig szerencsére elkerültek, sérülések és betegségek, így minden a tervek szerint halad.

Hamarosan fordul az esztendő és kezdődik a következő. Új év, új kihívások, új versenyek.

- A két fő verseny május elején, a kínai Világ-kupa, illetve augusztusban, a svájci felnőtt Európa-bajnokság lesz - folytatta a válogatott nyíregyházi gyalogló.

– A jövő évi első versenyem a fedett pályás bajnokság lesz februárban, aztán áprilisban jöhet a békéscsabai, szabadtéri ob. A szövetség egy új, pontozásos rendszert irt ki, azt szeretnék elérni, ha még több hazai versenyen indulnánk. Minden viadalon pontokat lehet begyűjteni, ezeket majd összegzik és jutalmaznak egyénenként és csapatonként, klubonként egyaránt.

Nem teljes a versenynaptár

– A Világ-kupa és az Európa-bajnokság mellett a két hazai bajnoki már biztosan szerepel a versenynaptáramban, azt, hogy ezeken kívül még hol indulok, azt még nem döntöttük el. Nagyon remélem, hogy jövőre nem jön közbe semmi, és sikeres szezon vár rám. Az ideiért szeretnék köszönetet mondani edzőmnek, klubomnak, támogatóimnak és mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a versenyzésemhez – így Helebrandt Máté.

KM-ML

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!