Sport

2013.12.17. 10:36

Szép szereplés: tetszetős Csoma-csomag

A mándokiak a középmezőnyt ,,nézték ki,,, ehhez képest stabil tagjai az élcsoportnak.

A mándokiak a középmezőnyt ,,nézték ki,,, ehhez képest stabil tagjai az élcsoportnak. Lehet eső, lehet sár, a Mándok kirobbanthatatlan a megyei első osztály elitjéből. A nyár óta ismét Csoma Dezső által kormányzott futballcsapat saját katlanjában megbízhatóan szállított győzelmekkel ágyazott meg a sikeresnek titulált produkciónak – vendégként ugyanis sebezhetően bizonyult. Persze, a tabella tetejére rakétázott Nagykállóval szemben felhalmozott hat pontos hátrány mindennek nevezhető csak drámainak nem, mi több a harmadik Balkánytól is alig négy egység választja el, ami még inkább eltüntethető.

– Amit kértek tőlem a vezetők nem csupán megvalósult, kijelenthetem, túlteljesítettük – vágott a közepébe Csoma Dezső, a Mándok trénere. – Tisztában voltunk vele, hogy NB III-ból lejött a csapatokkal kiegészülve a korábbinál lényegesen erősebb lesz a bajnokság, így már a középmezőny végezni sem egyszerű mutatvány. Ehhez képest stabilan tartottuk helyünket az élcsoportban, ráadásul közel vagyunk a dobogóhoz, mindemellett a Magyar Kupában is állunk még.

Sikerült négy-öt mándoki játékost beépíteni csapatba , ami mindig fontos szempont. A fiatal védő, Révész Zoltán egyenesen bejátszotta magát a kezdőbe, a középpályás, Káté István szintén sok lehetőséghez jutott, amit két góllal hálált meg. Hazai pályán nagyon jól szerepeltünk, csak Kemecsétől szenvedtünk vereséget, ami bármely csapattal előfordulhat. Jellemző adalék az is, ha vezetést szereztünk, már nem volt semmi problémánk, ebben az esetben szinte kivétel nélkül győztünk.

El kell ismerni, idegenben viszont gyengébben ment. Mondjuk ez is érdekes, mert igaz, hogy nagyon kevés gólt rúgtunk vendégként, ugyanakkor a tizenkét kapott gól egyáltalán nem sok. A számok azt sugallják: kicsivel bátrabb játékkal ezen a téren is eredményesebbek lettünk volna, még mindig bosszant például, hogy Sényőn nem tudtunk nyerni. Ettől függetlenül nem vagyok elkeseredett, bár az edzéslátogatottságról külön beszélnék: a heti két alkalom még ezen a szinten sem elég.

Hogy Mándokon nem tétlenkednek fényesen jelzi: Csoma Dezső kész tervekkel rendelkezik a folytatást illetően.

– A kényszer miatt biztos, hogy változások lesznek a játékoskeretben, de erről még nem szeretnék részletesen beszélni. Kapusra és középpályára feltétlenül szükség van, egy csatár pedig már egészen biztosan csatlakozik hozzánk. Az őszihez hasonló tavaszi produkciót elfogadnék, talán annyi kikötéssel: idegenben valamivel merészebben futballozzunk. A kupában minél tovább akarunk jutni, no meg tény és való, az utánpótlásra különös figyelmet kell fordítani, bár ez a rész nem lesz egyszerű. Köszönet illeti az önkormányzatot, polgármester urat, illetve szponzorunkat, ifjabb Pekó Lászlónak, akik nélkül nyilván nem itt tartanánk.

 

Mándoki merengő

A Mándok megyei I. osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 5. Mándok 16 9 3 4 29–19 30

Hazai pályán: 8 6 1 1 21–7 19

Idegenben: 8 3 2 3 8–12 11

A házi góllövőlista

7 gól: Lucian Dascal. 4 gól: Szabó Tamás. 3 gól: Dancs Attila, Zsidó Lóránt. 2 gól: Kalu Bálint, Káté István, Gheorghe Stef. 1 gól: Galambos Levente, Orgován Krisztián, Osvath Szabolcs, Révész Zoltán, Vasile Robas.

 

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!