Sport

2013.12.16. 09:59

Teher alatt nő a pálma – Baktán is

A csapat sokáig vezette a tabellát, a végére viszont elfogyott – de még semmiről nem maradt le.

A csapat sokáig vezette a tabellát, a végére viszont elfogyott – de még semmiről nem maradt le. A Baktalórántházára hatványozottan igaz: úgy kezdte az idényt, ahogy megvan írva – hat győzelemmel! A megyei első osztályú futballcsapat tündökélésére október 2-án borult árnyék: egy szürke szerdai napon nagy zakót (6–1) „nézett be” Nyírmadán. A folytatás sem volt már annyira tetszetős: bár hazai pályán csak a Nagykálló elleni rangadón csúszott be egy árva döntetlen, az idegenbeli nem túl acélos szereplés következményeként a táblázatot hosszú hetekig uraló legénység a hajrában lejjebb csúszott.

– Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a jó kezdésben a sikeres felkészülés mellett a szerencsés sorsolás is szerepet játszott – összegzett tényszerűen Illés László, baktai játékos-edző. – Mivel az elmúlt éveket az NB III-ban töltöttük az erőviszonyokkal nem voltunk teljesen tisztában, azért sejteni lehetett, mely csapatokkal kell számolni. A szépen alakuló nyitány után a szezon második felében nem minden alakult az elképzelésünk szerint. Ugyanakkor bármennyire furcsa, csak a dombrádi vereség kapcsán mondhatom azt, hogy nem volt esélyünk. Az ebben a bizonyos időszakban elért felemás eredmények dacára a csapat a játékot tekintve többet produkált mint az első fordulókban.

A végére viszont elfogytunk. A behatárolt lehetőségek következményeként alacsony létszámú kerettel dolgozunk, emiatt viszont ne sírjunk, mert ebben az osztályban ezzel nem mi vagyunk egyedül...

Meggyőződésem, ha a csaknem teljes őszt kihagyó Szabó Róbert rendelkezésre áll, jelenléte az eredményességben is megmutatkozott volna. Ő az a nyerőtípusú játékos, akire nehéz helyzetekben is nyugodtan számíthattunk, ráadásul meccseket képes eldönteni. Mindenesetre, ha nem száz százalékban, de elégedett vagyok a látottakkal. A már sok csatát megélt, rutinosabb játékosokra nyugodtan támaszkodhattam, a jövőre nézve pedig biztató, hogy a fiataljaink mérkőzésre mérkőzésre fejlődtek: remélhetőleg a következő idényben nagyobb teherrel megbirkóznak.

Vagyis, teher alatt nő a pálma. Miként az is szent igaz, Illés László nem éri be a jelenlegi negyedik pozícióval, szigorúan előre tekint – nem csupán a tavaszra...

– Az élmezőny sűrű, nagyon bízunk abban, hogy a tavasz végén a dobogó valamelyik fokára állhatunk. Ennek érdekében két célt kell megvalósítanunk: az egyik, hogy a hatékony támadójátékunkat tovább erősítsük, másrészt a hátsó alakzatot kell megszilárdítani. Éppen ezért a védősorba két embert szeretnénk igazolni.

 

Baktai böngészde

A Baktalórántháza megyei I. osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 4. Baktalórántháza 16 10 2 4 39–30 32

Hazai pályán: 8 7 1 – 23–6 22

Idegenben: 8 3 1 4 16–24 10

A házi góllövőlista

16 gól: Marics Gábor. 8 gól: Balogh Zsolt. 4 gól: Fábri Zoltán. 3 gól: Szabó Róbert. 2 gól: Illés László, Kozma József, Lakatos István. 1 gól: Csordás Gergő. Öngól: Mándi Attila (Volán-Sényő).

 

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!