Sport

2013.12.04. 10:28

Válogatott gólvágókkal meneteltek

A nyíregyházi szeniorok a gödöllői országos döntőben a második helyen zártak.

A nyíregyházi szeniorok a gödöllői országos döntőben a második helyen zártak.Nemcsak a megyét, hanem a régiót is képviselte a Nyíregyházi Senior FC, amely a 12 országrész egyik bajnokaként vehetett részt a veterán futballfesztiválon. A Gödöllőn megrendezett tornára nem volt egyszerű eljutni: a tucatnyi régióban 64 játéknapon közel hatszáz öregfiú lépett pályára az előcsatározások során.

Az öt évvel ezelőtt útjára indult Grassroots-program létjogosultságát mindennél ékesebben bizonyítja, hogy a döntőn mintegy kétszáz egykori aktív futballista rúgta a labdát. A rendezvényen jelen voltak a sorozat nagykövetei közül az olimpiai bajnok, világválogatott Szűcs Lajos, a 80 éves dr. Fenyvesi Máté (aki a gálamérkőzésen két szép gólt is szerzett), id. Dárdai Pál valamint Hevesi Tamás.

A regionális sorozatot veretlenül záró Nyíregyházi Senior FC végül az értékes és bravúros második helyezést szerezte meg a tizenkettes döntőben, emellett egy különdíjat is hazahozott a csapat, hiszen Kálmánchelyi Ferenc lett a torna legjobb kapusa. A csapat jó védőmunkáját dicséri, hogy a hat mérkőzésen mindössze négy gólt kapott, elöl pedig a két korábbi válogatott játékos, Moldván Miklós és Kuti László veszélyeztette leginkább az ellenfelek kapuját. A sikeres eredmény a Senior FC öregfiújainak remek csapatszellemének és győzni akarásának köszönhető, és a még nagyobb dicsőségtől sem állt messze a társaság, hiszen a vérbeli keleti döntőben egy balszerencsés találat döntött az utolsó percben a Debrecen javára.

 

Veterán futballfesztivál

A gödöllői országos döntő eredményei

Nyíregyházi Senior FC–Siófok 1–0 (gól: Kuti), –Zalaegerszeg 0–0, –Törökszentmiklós 1–3 (gól: Moldván), –Miskolc 1–0 (gól: Prepuk), –Szeged 2–0 (gól: Moldván, Kuti), –Debreceni ASE 0–1.

Végeredmény: 2. Nyíregyházi Senior FC (Földesi András, Kálmánchelyi Ferenc, Kiss Károly, Kondor József, Kubik József, Kuti László, Lipők Lajos, Madalina György, Moldván Miklós, Prepuk Mihály, Vida Ferenc, Vida László, csapatvezető: Kulimár János).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!