Sport

2014.02.05. 11:12

Az elnök szava: Ecseden nehéz az élet!

A megyei első osztályú futballcsapat játékoskerete alaposan kicserélődött – seregnyi távozó és érkező.

A megyei első osztályú futballcsapat játékoskerete alaposan kicserélődött – seregnyi távozó és érkező. Senkinek nem szükséges ecsetelni Ecseden – valamit tenni kell. A megyei első osztályú futballcsapatot a mélybe rántotta a balul elsült őszi idény: a momentán elfoglalt tizenötödik hely a kieséssel egyenértékű. A szakadék szélén egyensúlyozó gárda számára menekülési útvonalat kínál a tavaszi menetelés, bakizni viszont már nem lehet. Ennek ugyanis holtbiztos kiesés lesz a következménye. Vagyis az elnök szavával élve: Nagyecseden nehéz az élet!

Néhány játékos emiatt nem fog nyugtalanul forgolódni az ágyban. Ők távoztak. Nem kevesen – szám szerint tizenegyen. Vagyis éppen egy csapatnyi ember. Nyíregyházi Gábor Dombrádon, Petrohai Miklós, Sarkadi Gergő és Szántó Zoltán egyaránt Mátlészalkán, Tóth Norbert pedig a Nagyhalászban folytatja. A Batizi-Pócsi Norbert, Éles Róbert duó visszatért Nyírmeggyesre, Gádzsa László családi, Lukács Lénárt munkahelyei elfoglaltság miatt leállt... Diplomatikusan fogalmazva egyelőre kérdéses Némedi Gábor további sorsa.

Ugyanakkor heten gondolták úgy, hogy újoncként belevágnak az ecsedi mentőakcióba – bentmaradás érő pozícióba segítve a szatmári egyletet. A védő Ricsei Ferenc, miként a támadó Török István nyilvánvalóan nagy alakításra képes, annál is inkább, mivel mindketten a magasabb nívót képviselő, NB III-as Nyírbátortól érkeztek. Mándi Attila, Moldovan János és Sebastian Istrate a Volán-Sényőtől csatlakozott a Dudás Zoltán irányította legénységhez.

A legutóbb mándoki színekben színre lépő Osvath Szabolcs megszerzése egyértelműen azt célozza, hogy csatárposzton még ütőképesebb legyen a „brigád”. A Ciprian-Gelu Rebegea igazolásával sem zsákbamacskát vásárolt a vezetőség, elvégre a védekező középpályás az „osztálytárs” Szatmár Unió FC kötelékéhez tartozott, ismerik a benne rejlő lehetőséget.

További részletek az kelet.hu-n és a csütörtöki Kelet-Magyarországban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!