Sport

2014.02.04. 13:51

Kicsi a mérki bors, de erős

Erőemelőink két kategóriában is az élen végzetek az elmúlt évi összesítésben.

Erőemelőink két kategóriában is az élen végzetek az elmúlt évi összesítésben. Az elmúlt esztendőben sorra szállították a remek eredményeket, bajnoki címeket, országos rekordokat a Mérk Kinizsi SE erőemelői. Ennek tükrében nem nagy meglepetés, de annál nagyobb elismerés, hogy a tavalyi összesítésben, a Magyar Kupában újabb fényes diadalt arattak el a határszéli település erős férfiai.

Vébére készülhetnek

A tavalyi versenyek eredményei alapján hirdettek eredményeket, az ország harminc erőemelő klubja közül pedig két kategóriában is a mérkiek zártak az élen.

- Örömteli híreket kaptunk, hiszen 2011. után ismét mi végeztünk az élen az erőemelő csapatok versengésében, ráadásul úgymond dupláztunk is, mert a fekvenyomó csapat, klubunk történetében először ugyancsak a pontverseny élén zárt. Az összetettben „csak” a harmadik helyen végeztünk, mert női csapatunk nincs. Természetesen nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, nehéz is lesz túlszárnyalnunk - summázta Szűcs Sándor edző, egyben versenyző is.

A mester is megsüvegelendő módon, az edzői ranglistán a harmadik helyen zárt.

- Az első idei versenyünk az április fekvenyomó bajnokság lesz, most az edzéseké a főszerep. Hetente négy-öt kétórás tréningünk van. Néhány támogató segítségével új felszereléseket tudtunk vásárolni. Az esztendő nagy versenye az orosházi ifjúsági és junior erőemelő világbajnokság lesz, remélhetőleg két kiválóságunk, Rácz Dávid (74 kg) és Orosi Tamás (53 kg) is ott lesz majd az indulók között - vélekedett Szűcs Sándor.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!