Sport

2014.03.06. 12:02

Egységesebb csapattal küzdhetnek az éremért

Az alapszakaszt a második helyen záró Nyíregyházi FSE-NYKS kiegyensúlyozottabb rájátszásra számíthat.

Az alapszakaszt a második helyen záró Nyíregyházi FSE-NYKS kiegyensúlyozottabb rájátszásra számíthat.Ugyan nem sokkal az alapszakasz vége előtt hátrányban volt a szigetszentmiklósiakkal szemben, végül jó hajrával győzelemnyi előnyre tett szert a BKG DSE-vel szemben, és megszerezte a Keleti csoport második helyét a Nyíregyházi FSE-NYKS az amatőr női NB-ben. A felsőházi folytatásra (a két országrész bajnokságának első négy helyezettje játszik egymás ellen, az eddigi valamennyi eredményt magukkal viszik a felek) készülő, továbbra is döntően utánpótláskorúakra építő nyíregyháziak tehát kihozták magukból a maximumot.

– Így gondoljuk mi is, talán két mérkőzés lett volna még nyerhető, de mindkettő elvesztéséért csak magunkat okolhatjuk – adott megerősítést Farkasinszki Gyuláné, az NYFSE-NYKS edzője. – A BKG DSE otthonában nagy hibákat követtünk el, Kecskemétre pedig rossz ütemben, fáradtan utaztunk. A TFSE elleni mérkőzéseken igazából nem volt esélyünk, a testnevelési egyetemisták kiemelkedtek a mezőnyből.

Öröm ugyanakkor, hogy csapatként is előreléptünk. Eljutottunk odáig, nem azon áll vagy bukik a sikerességünk, hogy Farkasinszki Orsolyának megy-e a játék, mert egyrészt Papp Klaudia is igazi vezére lett a csapatnak, másfelől ha cserélni kell, most már nem biztos, hogy gyengül a pályán lévők játékereje. A kezdőcsapatban Földesi Vanessa szinte észrevétlenül, de hasznosan teszi a dolgát, és nagyon jó átlagot hoz, ugyanez vonatkozik Gömze Angélára is, a padról érkezők közül pedig Ónya Bernadett, Sándorfi Dóra és Popenko Karolina is kész egyenértékű emberként belépni a játékba. Úgyhogy erre az évre sokkal egységesebbek lettünk.

(A teljes cikk elolvasható a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország 2014. március 7-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!