Sport

2014.03.06. 08:35

Szabolcsi JE: irány a felsőház!

Saját jégpálya nélkül, jóval tehetősebb riválisokat előzött meg a nyíregyházi együttes.

Saját jégpálya nélkül, jóval tehetősebb riválisokat előzött meg a nyíregyházi együttes. Ezt meg kell becsülni. A Szabolcsi Jégsport SE – a hátralévő eredményektől függetlenül – már biztosan második helyen zárja az alapszakaszt, így bejutottak a felsőházi rájátszásba. Hogy ez mekkora bravúr?

Saját jégpálya nélkül, a saját nevelésű játékosokra építve előzték meg a jóval tehetősebb riválisokat. Összehasonlításként csak annyit: az ellenfeleknél több magasabb osztályt is megjárt, sőt jó néhány volt válogatott játékos hokist tudhatnak soraikban. Ebben a szezonban nem rendezték meg az OB II-es bajnokságot, ennek következtében az alsóbb osztályokba „csorogtak le” az az eddig a második vonalban bevetett jégkorongozók. Mindemellett az utazás nagy terhet ró a szabolcsi klubra és persze az amatőr játékosokra, hiszen a hazai meccsekre is utazniuk kell – Debrecenbe.

A nyíregyháziak legutóbb a fővárosban portyáztak: noha a listavezető KMH Budapesttel szemben vesztettek, a mérkőzés az eredmény ellenére rendkívül kiegyenlített volt. Döntetlen állásnál büntetőt hibázott az SZJE, ráadásul elpuskázta lehetőségeit, majd kettős emberelőnyben gólt kapott.

A Viadukt SE ellen sikerült javítani. A vendégek 2–0-ás hátrányból fordítva, remek kapusteljesítménnyel, a harmadik harmadban örömjátékot bemutatva nyertek. Ezzel a győzelemmel vált szent írássá, hogy megcsípik a második pozíciót. A felső házban további hat találkozót vívnak a déli csoport első három helyezettjével (Legio Sophianae, Hargitai Farkasok, Kiskőrös HC). A magukkal vitt pontjaik alapján ötödiknél rosszabb már nem lehetnek. De nem szeretnének ezzel megelégedni!

Az utánpótlás csapat március 8-án a döntőbe jutásért játszik az újvidéki NS Stars legénységével. A tavalyi ezüstérmes együttes célja az aranyérem. Erősek a vetélytársak, természetesen mindenhol jobbak a körülmények, de ez már nem újdonság...

Jégkorong: Ob IV.

KMH Budapest–Szabolcsi JE 8–4 (2–2, 4–1, 2–1)

Szabolcsi gólütők: Szabó D. 3, Vincze D. 1. Jó: Szabó D., Vincze D., Kozma A., Fóris T.

Viadukt SE–Szabolcsi JE 6–10 (2–1, 0–4, 4–5)

Gól: Szabó D. 7, Vincze D. 2., Kovács P. 1. Jó: Szabó D., Vincze D., Lády R., Fóris T..

 

Az alapszakasz állása:

1. KMH Budapest 21 pont,

2. Szabolcsi Jégsport Egyesület 15,

3. Kazincbarcikai Ördögök 10,

4. Viadukt SE 8,

5. DJK SE 0.

 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!