Sport

2014.04.10. 07:55

Búcsúzott a korosztálytól

Kovács Szilárd idén már a szeniorok között fog triatlonozni.

Kovács Szilárd idén már a szeniorok között fog triatlonozni. A Magyar Triatlon Szövetség nemrégiben Budapesten rendezte hagyományos gáláját, amelyen díjazták az elmúlt esztendős legjobbjait. Az amatőröknél a ranglistaversenyek legjobbjait, a dobogósokat hívták a podiumra, köztük a nyíregyházi Kovács Szilárdot.

Három távon is nyomta

A ViniBike Kerékpáros SE versenyzője a 35–39-évesek korosztálytól a legeredményesebbnek járó serleggel búcsúzott, hiszen ebben az esztendőben már a 40–44 évesek között fog versenyezni.

Kovács Szilárd az olimpiai távon (15 km úszás, 40 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás) a harmadik, középtávon (2, 90, 21) egyéniben a második, csapatban a harmadik, míg hosszút távon (3,8, 180, 42) egyéniben és csapatban is a második helyen zárt.

Kovács Szilárd és a hozzá hasonlóan elszánt megyebeli triatlonozók már keményen készülnek az idei jubileumi ironman versenyre, amelyet huszonötödször rendeznek majd meg Nagyatádon. A tervek szerint a ViniBike színeit tizenöten fogják majd képviselni az embert próbáló versengésen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!