Sport

2014.04.12. 14:22

Szíve csücske a kézilabda

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nagy Gábor megyei koordinátorként dolgozik, sokrétű feladatot lát el.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nagy Gábor megyei koordinátorként dolgozik, sokrétű feladatot lát el.

Március első napjától a Magyar Kézilabda Szövetség megyei koordinátoraként segíti a sportágat és a szabolcsi szervezet munkáját Nagy Gábor. A szakvezetőnek a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet szakmai referenseként, rálátása volt az összes, a megyében működő sportágra, feladatai közé tartozott Sportszövetségek Megyei Egyesülete – melynek tagja a kézilabda szövetség is – tevékenységének segítése, esetenként koordinálása. A megyében megrendezett valamennyi nagy kézilabda sportrendezvénynek (világbajnokságok, válogatott mérkőzések, válogatott tornák) egyik szervezője volt, mégpedig 1997-től.

No meg „civilben” is kézilabda rajongó.

– Ez így igaz – erősítette meg Nagy Gábor. – Édesapám Nagy Gábor, annak idején a 12-es iskolában kézilabdát oktatott, mint fiatal testnevelő, országos bajnokcsapatok kerültek ki a kezei közül, és ő fedezte fel a későbbi világválogatott Szilágyi Katit is. Természetes volt, hogy engem, mint kisfiút elvarázsolt ez a játékos közeg, egy életre megkedveltem a kézilabdát. Minden sportot szeretek, magam is mióta az eszemet tudom, sportolok, sok sportágat kipróbáltam, de szívem csücske a labdajátékok közül mindig is a kézilabda volt, és marad is.

Hogy mit takar az új megyei koordinátori munkakör?

– A megyei szövetség új vezetése, új célokat határozott meg a kézilabda sportág megyei fejlesztésére és utánpótlás tömegbázisának erősítésére, valamint az elérhető országos támogatások célravezetőbb felhasználására. A koordinátori szerepkör sokféle feladatot egyesít. Egyrészről az új célok hatékony megvalósításának az egyik eszköze, másrészről egy klasszikus irodavezetői feladatkör, melybe a szövetség tagjainak, a szakbizottságoknak és az elnökség munkájának segítése mellett, beletartozik az országos és megyei szövetségekkel való folyamatos kapcsolattartás, és többek között a megyében zajló minden szintű bajnoki mérkőzések, látogatása, monitoringozása is. A szövetség új irodáiban napi szinten foglalkozom a megyei egyesületek ügyeivel, valamint rendelkezésre állok, kedden és csütörtökön délután a hagyományos szövetségi órák ideje alatt is.

Nagy Gábor immár a megyei kézilabda aktuális fejleményeiről is hírt adott.

– Április elejére már lejátszották első mérkőzéseket a megyei férfi, és női kézilabda bajnokságban. Négy csapat – Kisvárda, Ópályi, Csenger és a Nyíregyházi Kézibarátok alkotják a férfi bajnokság, míg hat csapat – Csenger VKC, Fehérgyarmati VSE, Tiszalöki VSE, Nagykállói NKE, Mátészalkai MTK, és a VKK Nyírbátor, a női bajnokság mezőnyét. Már 2013. szeptemberében el kellett volna indulnia a sorozatnak, de akkor nem történt semmi. Az októberben megválasztott új elnökség célként határozta meg, hogy kerüljön megrendezésre mindenképpen a megyei felnőtt bajnokság, ne maradjon el semmi mesetre sem. A versenysorozat célja hogy éles meccseken tesztelhessék tudásukat az utánpótlás korosztályból már kinőtt fiatal játékosok, illetve játéklehetőséghez juthassanak azok az amatőr, de versenyszerűen, edző és sportolni vágyó szenior játékosok is, akik nem szeretnének eltávolodni szeretett sportáguktól.

– A bajnokság mely március végétől május végéig tart, nem felmenő rendszerű, tehát ez évben innen nem lehet feljutni az NB/II-be. Ennek oka, hogy gyakorlatilag egy „féllábas” szezont tudunk csak megvalósítani. A végső cél azonban az, hogy a 2014/15-ös szezonban megfelelő számú csapat jelentkezése estén a bajnokság kiírása már a bajnoki cím elnyerése mellett a magasabb osztályba való feljutást is jelentse.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!