Sport

2014.06.11. 15:34

A fináléig védték magukat

Nyíregyháza - Kapusok háborúja nyíregyházi résztvevőkkel és két második hellyel.

Nyíregyháza - Kapusok háborúja nyíregyházi résztvevőkkel és két második hellyel.

Több mint félszáz focikapus öltözött be Pünkösd hétfőn a szegedi városi stadionban, hogy elkezdjenek egy különös vetélkedést. A kapusok háborúját idén egy helyszínen rendezték és a Football Planet elnevezéssel bírt. Két kaput állítottak fel egymással szemben 22 méterre, a cerberusok pedig lábbal és kézzel is támadhatták kollégájuk kapuját. A meccsek öt percig, vagy az egyik fél által szerzett öt gólig tartottak, ha valaki nem talált kaput, az ellenfél büntetőrúgást kapott. Voltak hatalmas bombák, parádé védések. A nyílt kategóriában ötvenketten, a 35 éven felülieknél tizenhatan vetélkedtek. A versenyen elindult Szűcs Lajos, a Pápa negyven éves játékosa, aki fiával került szembe és kikapott 5–2-re.

Nyíregyházártól négyen utaztak a különleges vetélkedésre. A Bozsik Akadémia U 21-es csapatának tagjai közül Hajzer Tamás az első körben kiesett, míg Félegyházi Viktor a legjobb kilencig jutott. Hrabina Alex, a Szpari játékosa, az U 19-es válogatott kapuvédője egészen a döntőig menetelt, itt sajnos alul maradt a Boros Dániellel, az Orosháza kapusával szemben.

A 35 éven felülieknél már rutinos versenyzőnek számít Szabó Attila, a kemecseiek kapusa, a Nyírsuli kapusedzője, aki tavaly az egri megmérettetésen indult. A fociberkekben csak Sotinak ismert remek kapus ugyancsak a fináléig jutott, ám végül nem ő, hanem a kaposvári is siófoki színekben is játszott Kovács Zoltán végzette az élen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!