Sport

2014.06.07. 10:27

Márknál maradt a világbajnoki öv

Szentes - A nyíregyházi bunyós repedt bordával is legyőzte német kihívóját.

Szentes - A nyíregyházi bunyós repedt bordával is legyőzte német kihívóját.Pénteken este magyar sikereket hozott a Ferobox Event profi ökölvívó gálája, amelyen tizenhárom meccset láthattak az érdeklődők.

Az este első címmérkőzésén a nyíregyházi Nagy Lajos Márk (18-0, 10) első alkalommal tette kockára az idén márciusban megszerzett WBO youth bajnoki övét.

Márk a stabil német Toni-Joel Caminnal csapott össze, és tíz harcos menet után, az első menetben megrepedt bordától hátráltatva, megérdemelten nyert egyhangú pontozással.

Az amatőrként Eb-bronzérmes, olimpiai és vb-negyeddöntős Szellő Imre pályafutása első profi találkozóján magabiztosan múlta felül a grúz Paata Berikasvilit, Kovács "Vipera" Attilának sem okozott gondot a horvát Ivo Gogosevic legyőzése. Csak egy jó kiütés hiányzott!

A főmérkőzésen Bedák Zsolt a francia bajnok Ali Beladzs Alival találkozott, hogy megvédje a WBO világszervezet kispehelysúlyú Eb-címét. A felek évekkel ezelőtt Hamburgban már edzettek együtt, amikor honfitársunk még az Universum Box Promotion kötelékébe tartozott.

Ezúttal hatalmas küzdelmet varázsoltak a a szentesi ringbe, s a tíz menet letelte után mindkét bunyós győztesként ünnepelte magát. Ám csak az egyikük lehetett az, s a megosztott pontozás Bedák Zsoltnak kedvezett.

KM-ML 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!