Sport

2014.06.03. 16:33

Ötvenkilenc pont a fináléban

Nyíregyháza - A nyíregyházi Zelk Zoltán Általános Iskola IV. korcsoportis fiúcsapata diákolimpiai bajnok lett.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Zelk Zoltán Általános Iskola IV. korcsoportis fiúcsapata diákolimpiai bajnok lett.

Az iskola történetének első diákolimpiai bajnoki címét szerezte meg kosárlabdában a nyíregyházi Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Általános Iskola (amely az Arany János Gimnázium és Általános Iskola tagintézményeként működik) IV. korcsoportos fiúcsapata. A debreceni nyolcas fináléban a zelkesek felülmúlták elődeik eredményeit, vagyis a III. korcsoportban szerzett negyedik (2006) és harmadik helyezést (2011) valamint a tavalyi IV. korcsoportos ezüstérmet. Mondhatni beérett a 2000 óta kezdődő munka gyümölcse, hiszen az évezred elejétől van szervezett keretek között kosárlabda az iskolában, ahol jelenleg 70 fiú és 20 zelkes diák kosarazik.

Az országos döntőben veretlenül végzett az élen a Zelk, a döntőben a házigazdát múlta felül. Nem is akármilyen mérkőzésen, amelyen a nyíregyháziak 86 pontjából Fazekas Csaba egymaga 59-t szerzett. A győztes kosár mégsem az övé, hanem Demeter Ádámé volt, aki a dudaszó pillantában dobott hárompontos kosarat. Ők ketten különdíjakban is részesültek, hiszen Fazekas lett a gólkirály és bekerült a torna válogatottjába is, Demeter pedig a csapat legjobbjának járó elismerést kapta meg.

További részletek  a Kelet-Magyarország 2014. június 4-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!