Sport

2014.07.05. 10:16

Strandröpiben remekelő nyíregyháziak

Zánka - Bajnoki címeket és érmeket szereztek fiataljaink a diákolimpiai döntőn.

Zánka - Bajnoki címeket és érmeket szereztek fiataljaink a diákolimpiai döntőn.Kivágták a rezet a nyíregyházi fiatalok a nemrégiben Zánkán rendezett strandröplabda diákolimpiai döntőn. A III. korcsoportos lányoknál a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola A-csapata a harmadik, a B-együttes az ötödik helyen zárt a tíz csapatos mezőnyben.

A IV. korcsoportú lányoknál nyíregyházi finálét rendeztek. Tizenhárom együttes vágott neki a sorozatnak, a fináléban a Bem József Általános Iskola együttese nyert a Móricz ellen. A Szekér Lászlóné edzette bemesek aranycsapata: Schwegler Stefánia, Máté Gréta, Mihályfalvi Kíra, Horváth Dorka, Pap Dorka. A Moravszki-házaspár dirigálta Móricz és a Bem leányai a röplabda és strandröplabda diákolimpián a korosztályok tizenkét bajnoki érméből hetet szereztek meg, ami megsüvegelendő produkció.

Az aranyesőnek még nem volt vége, az V–VI. korcsoportos lányok amatőr kiírásában a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon mestere, Balogh István két érmet is szerzett a lányokkal. A B-együttes az élen végzett, az A-csapat pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. A tizenhat csapat versengésében a nyíregyházi Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata a tizenhatodik helyen zárt.

És jöttek a fiúk és jöttek az újabb érmek. Az V–VI. korcsoport nyílt kategóriájában a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium együttese a kilenc tagú mezőnyben az ötödik helyen végzett. Az V–VI. korcsoport amatőr mezőnyében szintén (nyíregy)házi döntő volt, ezen a Bugyi József edzette Vasvári (Imre Tibor, Ráthy Ádám, Mezei Bertalan, Bakk Sándor) az Eötvös legyőzésével szerezte meg a bajnoki címet.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!